Kdy se vrátí maminka?

Povídka od: Kateřina Kratochvílová
Z knihy: Mlok 2018


Krátká povídka, která patří k jednomu z temnějších kousků sbírky. Název povídky, řečený smutným dětským hláskem, na mnohé zapůsobí sám o sobě.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (4)

Přidat komentář

Skallarix
16.05.2020 3 z 5

Smutné, uplakané, smutné... A přesto to nijak zvlášť za srdce nevzalo. Pravděpodobně mi nesedl autorčin styl, či sloh. Jedním jsem si ale jistý - "tatínek" se zachoval jako zbabělec a byl mi silně jakožto postava příběhu nesympatický.

Hodnocení: 2 a půl hvězdy

Nailo
09.04.2020 2 z 5

Prázdné, únavné, neuvěřitelně zdlouhavé a ufňukané. Pokud to co prožívá otec v povídce mají být deprese, tak jsem asi čínský bůh srandy. Ne, je mi líto, ale tohle opravdu nešlo číst...


cori
19.07.2019 3 z 5

Matka od rodiny je obviněná z čarodějnictví. Jak se zachová její muž a malí synové? Autorka se víc než na akci zaměřila na psychické pochody otce rodiny.

Aileena
05.11.2018 2 z 5

Něco tak depresivního jsem už dlouho nečetla. Doufala jsem, že se to v závěru zlomí, ale opak byl pravdou a dal vší té "depresi" korunu. Chybělo mi vysvětlení sdílené bolesti v ohni. Nějak jsem nepochopila, zda šlo pouze o pocit z výčitek, ale pravděpodobně ne. Proč a jak tedy? Navíc stál by o ni ještě vůbec...? Když vezmu v potaz, jeho pocit z kouzelného uzdravení svých dětí, nedokážu si to představit. Zkrátka bych si závěr celkově představovala úplně jinak. Za mě ne.