Hřbitovní tanec

Povídka od: Richard T. Chizmar
Z knihy: Osvícení v temnotě


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

Cemetery Dance


Rok vydání originálu: 1992

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
10.08.2022 2 z 5

Ve skutečnosti je název povídky lepší než příběh sám. Spisovatel si docela fandí, když tvrdí, že chtěl být jako King. Duchařina, ale tak trochu z jiného náhledu. Jinak celkem nevýrazná a nepřesvědčivá. Jedna z těch horších povídek v tomto svazku. Dokonce jsem nenašel ani jeden výrok, co by stál za citování.

Lenka.Vílka
09.02.2022 3 z 5

Autor to sám píše. Že to ví. Že povídka není zase tak dobrá. A jo, má pravdu. Protože pointa jde někam do ztracena, emoce na nule. A jsem si jistá, že kdyby zde nebyla publikovaná tahle verze, ale kdyby třeba něco připsal a upravil, než odevzdal "domácí úkol", tak to mohla být solidní hitovka. Jo, protože je hezký, že vím, že je to o tom postupném přechodu v šílenství posedlosti. Vím to kvůli autorské poznámce na konci. Nevím to z textu samotného, který mě tím měl provést a nepovedlo se mu to. A to je velká škoda. Takhle to působí strašně ploše a jediný okamžik, kdy jsem si řekla, že asi fakt blázní, nestane v moment posledního odstavce. Kdo četl, ví, co tam je. A to je, sakra, málo! Takhle za "meh". Škoda. Na tuhle povídku jsem se těšila. No, holt pokaždý nezaprší...
(Nebo to je trochu upravené? Dost mate informace z knihy, kde se u povídky uvádí rok 2017. Ale nechme to plavat. Autor umí líp a to nám musí stačit.)