Dobrovolná internace

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

Voluntary Commital


Rok vydání originálu: 2005

Komentáře (6)

Přidat komentář

MM_Master
02.11.2022 5 z 5

Nolan Lerner spolu so svojim problémovým kamarátom Eddiem Priorom spôsobia svojim nerozvážnym konaním dopravnú nehodu. Ich vzťah od tej chvíle začne byť značne napätý. Nolanov mladší brat Morris mu pomôže sa Eddieho navždy zbaviť.

Lenka.Vílka
19.07.2022 5 z 5

Fuj na to!

Tohle byl moc hezký a dojemný příběh, na jehož konci jsem měla jasno, že ať říká kdokoliv cokoliv, zachoval by se stejně.

Protože to, co se poprvé stane v lepenkovém bludišti je stejnou mírou fascinující jako děsivé. Jenže když se to stane podruhé, je to osobní, jak může jenom být. Ale jsme jenom lidi. Vnímáme věci jinak, rozhodujeme se jinak. A přestože jsou před námi různé cesty, my moc dobře víme, která je před námi tak jako tak...


MíšaS.
12.06.2022 4 z 5

Toto je dle mého nejlepší povídka z celé sbírky. Ale i tak mi po přečtení chybělo takové to "oddechnutí", které očekávám, když se mi něco doopravdy hodně líbilo.

heavy66
26.11.2021 4 z 5

Schizofrenie je duševní porucha charakteristická selháváním myšlenkových procesů a sníženou schopností vnímat emoce a reagovat na ně. Projevuje se sluchovými halucinacemi, paranoidními či bizarními bludy, zmatenou řečí a myšlením.....a někdy tak, jak to vymyslí Joe Hill.

Metla
16.02.2019 5 z 5

Stephen King kdysi napsal povídku „Zkratka paní Toddové“, kterou mě napoprvé (když jsem byla mladá a blbá) neoslnil, ale při druhém i třetím čtení už to byla naprostá pecka. „Dobrovolná internace“ sice pracuje se zápletkou i postavami jinak, ústřední téma je však podobné a nabízí přesně ten druh fascinujícího příběhu, jaké dychtivě vyhledávám (a málokdy nacházím). 95%

martula.07
22.10.2014 5 z 5

Tahle povídka by si zasloužila i šest hvězdiček. Je taková kouzelná.