Darebný princ aneb též Králův bratr

Povídka od: George R. R. Martin
Z knihy: Darebáci


Příběh Daemona Targaryena, prince, který se nikdy nestal králem, ale jehož vladařská ctižádost uvrhla celý svět do války. Zápis z kroniky od roku 103 do roku 129, kdy zemřel král Viserys, Daemonův bratr.

Originální název:

The Rogue Prince, or, A King's Brother


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (4)

Přidat komentář

Covenant
21.10.2022

Jde jen o souhrn děje, aneb toto není povídka Jirko R. R. Martine. Nepochopil jsi vlastní zadání. Máš za pět! Vlastně ne. To by se ti líbilo. Víš co? Že jsi to ty, vem si to domů, přepiš a vrať se, až to bude opravdu povídka. Jo tak tys napsal na toto téma už i celou knihu? No, vypadá to, že bichle ti jdou lépe. Asi jsi se nenarodil pro krátký příběh z údernou pointou. Ty raději dlouhé příběhy s údery, co? Dobře a jak to vypadá s tím tvým příběhem, co jsi začal už ve školce? Že se nestydíš. Dokonce i Horáček s Pažoutem se nemohli dočkat a museli to dodělat za tebe. A jak to dopadlo. Doufám, že jsi se poučil z jejich chyb, vytvoříš epický závěr a vylepšíš si průměr. Běž si sednout a přemýšlej o tom, co jsem ti teď řekl. Pro tentokrát to známkovat nebudu.

Metla
21.09.2019

Pane Martine, co mi to děláte? Já čekala povídku, nejlépe napínavý a dojemný příběh, jak to umíte. Vaši literaturu "faktu" ve formě jakési kroniky rodu Targaryenů jsem vzdala po první stránce. Chápejte, já pořád čekám, až dopíšete celou "Píseň ledu a ohně" a teprve potom ji chci přečíst - bez mnohaletých prodlev při čekání na další díl. Pokud k tomu někdy dojde (zatím to vypadá, že zaklepete bačkorami před dokončením série), možná se k "Darebnému princi atd." ještě vrátím. Zatím se holt musím smířit s tím, že budu hodnotit nekompletní knihu, jelikož jsem se s jedním suchopárným textem odmítla trápit.


Bediczek
08.10.2017 2 z 5

Velmi nezáživné ctění

cori
09.07.2017 3 z 5

Pro čtenáře, kteří nejsou závislí na Písni ledu a ohně, bude tato povídka nudným výčtem jmen, příbuzenských vztahů a letopočtů. Povídka popisuje události těsně před Tancem draků, který je popsán v povídce Princezna a královna v antologii Nebezpečné ženy.