Další v řadě

Povídka od: Raymond Douglas Bradbury
Z knihy: Říjnová země, Sloup ohně a jiné příběhy, Temný karneval


Hrdinové povídky jsou manželé, kteří si v mexickém městečku prohlížejí katakomby s mumiemi.

Originální název:

Next in Line


Rok vydání originálu: 1947

Komentáře (5)

Přidat komentář

danny_21
16.12.2021 2 z 5

Vypadalo to na povednou, morbidní povídku, bohužel se autor začal zaobírat čímsi, co jsem filozoficky nepobral a neukočíroval závěr - 40 %

Ivan Kučera
16.05.2021 3 z 5

Zbožňujem hororové poviedky, v ktorých autor zavádza pár na divné miesto, s ktorým zjavne niečo nie je v poriadku (Kukuričné deti, Teraz sa nepozeraj, Přímorské letovisko od Briana Evensona). Bohužiaľ, Další v řade síce spočiatku má našliapnuté k skvelému zážitku, v polovici sa ale na moje počudovanie začalo zaoberať o dosť inými vecami, než na začiatku a už to nebolo ono. Škoda.


Kate18
04.11.2019 4 z 5

Příběh o manželském páru Marii a Josephovi, kteří jsou na dovolené v malém Mexickém městečku. Z hotelového balkónu uvidí průvod a Joseph Marii vysvětlí, že je to pohřební průvod, který míří na hřbitov. Tam měli namířeno i oni, protože Joseph chtěl vidět mumie, které jsou vystaveny v řadě pod hřbitovem v místních katakombách. Je den po svátku El Día de Muertes a podle toho také vypadá výzdoba na hřbitově. Tam potkají místního hrobníka. Ten je za menší úplatu vezme do katakomb a vypráví příběhy těch, kteři zde odpočívají. Marii se celý napad už od začatku nelíbil a nelíbí se jí ani pobyt mezi mumiemi. Tato návštěva kompletně změní ráz jejich dovolené. A když Joseph svolí, že pojedou dál do jiného města, auto nechce nastartovat...

tsal
18.10.2019 5 z 5

Krásná ukázka toho, jak Bradbury dokáže jen skrze mistrně vyladěnou atmosféru z ničeho vyčarovat něco. Nádherné zpracování strachu z osamění - jedince v cizí zemi plné cizích lidí a manželky, která ztratila cestu ke svému manželovi.

Bucifalek
27.11.2018 1 z 5

Kdyby ta povídka byla seškrtaná aspoň na polovinu... Sice by to pořád nebylo nic moc, ale aspoň bych to měl rychleji za sebou.