Copak nohy se kradou? / Kto by už kradol nohy!

Povídka od: Gert Prokop
Z knihy: Experiment člověk, Kto by už kradol nohy!


Ukázka dobře napsaného detektivního příběhu, či spíše série minipříběhů. Z kliniky Public Healthfare někdo odcizil pravou dolní končetinu, určenou k transplantaci. Není to první krádež, kterou pracovníci kliniky objevili, ale v případě dvou předchozích byly končetiny zase vráceny bez poškození zpátky. Dr. Paddington přizve k řešení případu soukromého detektiva Timothy Truckla, který odhalí souvislost s připravovanou krádeží těžkého zlata z ústavu Monoline.

Originální název:

Wer stiehlt shon Unterschenkel? Kriminalgeschichten aus dem 21. Jahrhundert


Rok vydání originálu: 1977

Komentáře (4)

Přidat komentář

knihyKeMne
11.10.2020 4 z 5

Detektivní příběh, člověk až ani nemá pocit, že čte sci-fi. Zajímavá zápletka, i když rozuzlení jsem nepochopila do všech detailů.

yerry
31.07.2016 4 z 5

Detektívna poviedka z 21. storočia písaná autorom v storočí 20. O kšeftoch s orgánmi a krádeži končatín. Svet v ktorom sa detektív Timothy Truckle pohybuje je dnes čiastočne realitou, čiastočne antiutópiou, skrátka svet syndikátov a korporácií. Niektorá technika v ňom opísaná je huddbou vzdialenej budúcnosti, čosi je dnes len labuťou piesňou a čosi už dosť zastaralé, hlavne počítače atp… Riešenie kriminálneho prípadu je logické, s podporou unikátnej počítačovej mašinky :)

Veľmi dobre sa to čítalo.


TeaPeter
13.08.2015 5 z 5

Tohle není jen jedna povídka, ale celá sbírka. Vyšla v souboru Experiment člověk, ale je to vlastně kniha v knize - skoro 250 stran ze 720. Prokopovy přiběhy mám moc rád. Škoda, ze jich napsal jen dvě knížky. Až mrazí, že některé jeho vize budoucího světa se během bezmála čtyřiceti let od jejich napsání naplnily...

koko.roman
19.12.2012 4 z 5

Zajímavé čtení,fantazie.Přečetl jsem ji během chvilky.