Černý telefon

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy


John Finney je zamčený ve sklepě, který je znesvěcený krví půl tuctu dalších zavražděných dětí. Kromě něj je ve sklepě i stařičký telefon, už dávno odpojený, na nějž ale v noci volají mrtví.

Originální název:

The Black Phone


Rok vydání originálu: 2004

Komentáře (5)

Přidat komentář

MM_Master
24.10.2022 5 z 5

Trinásť ročný John Finney sa stane obeťou únosu. Je uväznený v tmavej pivnici, v ktorej na stene visí starý čierny telefón.

Lenka.Vílka
14.07.2022 5 z 5

Černý telefon je svým způsobem dobrá povídka, protože je zahalena tajemstvím. Nedovíte se v ní proč, ale ono to není vlastně ani důležité. Prostě v tom sklepě společně s uneseným dítětem je černý telefon, který sice už nefunguje, ale to neznamená, že by byl úplně k ničemu. A bylo tam už víc dětí. A to je všechno. Není to žádný rozsáhlý příběh. Je to o klukovi, který si musí poradit v dost blbý situaci.
A řekla bych, že si poradil dobře. S čímž mu pomohl dost úderný závěr povídky.


MíšaS.
12.06.2022 1 z 5

Nemastné, neslané a předvídatelné.

heavy66
15.05.2022 5 z 5

Nikdy se neptej, komu zvoní hrana. Tobě zvoní!
Jsem zvědavý na filmové zpracování, které má co nevidět dorazit do kin!

Metla
16.02.2019 4 z 5

Ha! Jakmile mé dítko nabere trochu rozumu, budu mu tuhle povídku předčítat, aby vědělo, že cizí lidi jsou fuj! Nikoliv chudáků vlků s jejich vylhaně nevalnou pověstí, ale všemožných úchylů a psychopatů je třeba se bát. Námět by se dal v některých ohledech více rozvinout, ale Joe Hill se držel při zdi… možná je to dobře, možná je to škoda, těžko říct. Zdejších +80% odpovídá mým dojmům.