Benediktův běžný případ

Povídka od: Veronika Fiedlerová
Z knihy: Mlok 2018


Detektivka, jejíž hrdina sice detektivem není, ale využívá rozhodně neortodoxní metody vyšetřování. Text se drží naší reality předně tím, že motivace hlavního hrdiny je zde čistě praktická - za vším jsou prostě prachy.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
28.06.2020 5 z 5

Asi námět jako takový není svým způsobem "originální", ani nový, či neobvyklý. Jsou stovky a stovky příběhů začínající v prostorách psychiatrické léčebny (zde není ten případ, že by příběh v prostorách začínal, ale... dočtete se sami v povídce), kde mají všichni hlavního hrdinu za "blázna", ale on buď opravdu má superschonosti, zvláštní nadání v tom, či onom, či to, co vidí není jen představa a halucinace, atd. (- už snad od dob Alenky v říši za zrcadlem)... Ale tento samotný námět není rozhodně nijak na škodu, ba naopak, jak se zdá, je to téma, ze kterého se dá dobře čerpat, pokud víte jak. Pokud umíte příběh podat nějakým neotřelým a svérázným způsobem, či přijdete s něčím ještě "neviděným", či neokoukaným ve svém příběhu.... Možností je mnoho. Ale to hlavní, jako snad u každého příběhu, je jeho "síla", hloubka, vykreslení jeho postav... A také, pokud je autor dobrým vypravěčem (spisovatelem) a umí své dílo "prodat". Zde autorka předvedla, že má obojí - jak velmi dobrý příběh, tak i to, že je výbornou vypravěčkou.

Velice čtivé dílko. Rozhodně mě zaujalo.

cori
19.07.2019 4 z 5

Hlavní hrdina vidí duchy a využívá své schopnosti jako vyšetřovatel pojistných událostí. Zemřela manželka vlivného podnikatele nešťastnou náhodou nebo to byla vražda?


Aileena
08.11.2018 5 z 5

Tak tohle byla paráda. Duchařská detektivka, kterou jsem přečetla jedním dechem. Čtivě napsané, navzdory nízkému počtu stran dějově bohaté. Nemám, co vytknout.