Alironův učeň

Povídka od: Aneta „Dahaka“ Jeřábková
Z knihy: Armigerský sborník povídek a české mangy I.


Čaroděj Aliron při své cestě objeví v jedné vesnici chlapce, který jediný přežil řádění démonů a rozhodne ho vzít sebou, jako svého učně. Chlapec se tak stává úplně prvním lidským učněm magie v bájném městě čarodějů. Postupně za dlouhé roky prohlubuje svou lásku, obdiv a touhu ke svému mistrovi.
Ale dokáže náš učeň dojít až na konec své cesty a složit zkoušku na čaroděje? Co vše pro to on i jeho mistr Aliron budou muset obětovat?

Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (1)

Přidat komentář

JackieDecker
29.06.2016 4 z 5

Fantasy je v yaoi rád užívaný, přesto nedoceněný podžánr. Zde se snoubilo několik základních nápadů v jednom uceleném, delším ale zároveň pěkně čtivém příběhu. Ten nám ukazuje od samého začátku vztah mistra a žáka, který přerůstá v něco víc než je jen obyčejný obdiv a oddanost. Jsou ale překážky, a to i ve světě protkaném magií, které není leké překonat. Povídka je dojemná a milovnice romantiky ji jistě ocení. Všechno dohromady v ní krásně funguje, jediné co bych jí maličko vyčetla bylo, že mnoho věcí zůstalo nevysvětlených a svět okolo hlavních hrdinů působí ploše a nepropracovaně. Ale u krátkých povídek na tom není nic až tak divného ;).