A38/4

Povídka od: neznámý - neuveden
Z knihy: Mlok 2017


Hlavní hrdinka Linda v touze po ocenění posouvá hranice etiky ve vědeckém výzkumu. Povídka neotřele zpracovává upírskou tematiku a otevírá otázku, zda bytost ze své podstaty nelidská a lidem nepřátelská má právo na lidské zacházení.

Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (2)

Přidat komentář

Skallarix
28.08.2019 2 z 5

Lehce plytký příběh, ze kterého čpí jistá malichernost a především patetičnost. Slečna Linda mě neuvěřitelně iritovala a lezla krkem od první stránky (oh, on mě svlíká pohledem.. oh, on mě určitě teď někam přitiskne a sáhne mi pod sukni... oh, on se dívá, jak si sundavám sako... oh, jsem tak nej a skvělá a chci být nejlepší... oh, jsem ta, po který jedou všichni, i náš subjekt...), od jedenácté stránky povídky jsem si strašně přál, aby jí "něco" sežralo, či se jí přihodilo cokoliv strašlivého - takže musím uznat, autorce se velmi povedlo (alespoň z mého pohledu) vybudovat mezi čtenářem a hlavní postavou jisté emocionální pouto.

vebe
08.10.2017 3 z 5

Že by třeba hlavní postavu, nebo kohokoli jiného zajímalo, kde se tyhle nelidské bytosti berou? Že tu máme upíra, kterého všichni berou jako fakt a nikoho vlastně vůbec nezajímá nic o jeho původu ani nic o něm samotném je tak zarážející, že to celkem sráží uvěřitelnost jinak docela dobře napsané povídky.