Smaragdová láska podobné

Smaragdová láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13089/bmid_smaragdova-laska-dZt-13089.jpg 4 13 13

Smaragdy série

< 6. díl >

Historický román z 2. poloviny 17. století rozvíjí osudy šlechtického rodu Montfortů z románu Smaragdový prsten. Děj začíná ve Francii r. 1672, kdy do země přijíždí sestra anglického krále Karla II., aby se provdala za Filipa Orleánského. To je rámec romantického a dobrodružného příběhu poručíka královských mušketýrů Dennise Montforta, který se při této příležitosti seznámí s půvabnou měšťanskou dívkou a zamiluje se do ní. Jeho láska se stane prostředkem pomsty - dívka je unesena a hrdina ji marně hledá. Po mnoha peripetiích mladý muž zjistí, v kterém klášteře je ukryta, vzdává se služby u mušketýrů a hodlá jako šťastný manžel odejít na své panství.... celý text

Podobné knihy (3)

Vikomt de Bragelonne alebo Po desiatich rokoch. 2. zv. Vikomt de Bragelonne alebo Po desiatich rokoch. 2. zv. Alexandre Dumas, st.

2. slovenské vydanie. více


Tři mušketýři ještě po deseti letech I. Vikomt de Bragelonne a slečna de La Valliere Tři mušketýři ještě po deseti letech I. Vikomt de Bragelonne a slečna de La Valliere Alexandre Dumas, st.

Samostatné pokračování Tří mušketýrů ve dvou dílech více


Tři mušketýři ještě po deseti letech aneb Vikomt Bragelonne - I. díl Tři mušketýři ještě po deseti letech aneb Vikomt Bragelonne - I. díl Alexandre Dumas, st.

Pokračování příběhů čtyř přátel -mušketýrů , tentokrát za vlády Ludvíka XIV .Zapletou se do občanské války v Anglii a pomohou nastolit nového anglického krále . více