Ruru Ruru oblíbené citáty

☰ menu

Projdu se svým sulde branou Morathu a přinutím toho démonického parchanta za všechno zaplatit, ve jménu svých sester, té mrtvé i té živé. A ve tvém jménu, Yrene Vížko. Za to, co jsi pro Duvu udělala, ti pomohu zachránit tvou zemi. (Hasar)
Sarah J. Maas

Sice jsem nebojovala s králi a nerozbila hrady na padrť, ale představená Torre mě ustanovila svou dědičkou. Protože jsem dřela, trpěla a přinášela oběti. A ty teď díky tomu znovu stojíš. Díky mně je naživu spousta lidí. Takže možná nejsem válečnice, co se rozmachuje mečem, a třeba nejsem hodna vašich velkolepých příběhů, ale alespoň zachraňuji životy, místo toho abych je ukracovala. (Yrene k Chaolovi)
Sarah J. Maas

Ten úsměv jako by prozrazoval vědomí, že krása je pomíjivá, zato moc… moc byla daleko cennější měnou. (O Hasar)
Sarah J. Maas

Dávej si pozor, jak mluvíš o mé vladařce.
Sarah J. Maas

„Připomínáš mi, jaký by svět měl být. Jaký svět může být.” Lži. Slova dívky, která mu byla vděčná za to, že jí nabídl volnost, a za to, že ji přiměl znovu se postavit celému světu. Dívky, která přestala existovat v tu noc, kdy na loži našli to tělo. Kdy mu rozetnula tvář. Kdy se mu pokusila vbodnout dýku do srdce. Tehdy v jejích očích uviděl divoké zvíře, jež se zbavilo pout. Nebyla žádná pouta, která by ji mohla zadržet. A slova jako čest, povinnost a důvěra zmizela v nenávratnu. (Chaol o Aelin)
Sarah J. Maas

Když se naučíš snášet bolest, dokážeš přežít cokoli.
Sarah J. Maas

Led a vítr se spojily s ohněm, až z nebe padala smrt.
Sarah J. Maas

Strach ze ztráty tě může zničit stejně jako ztráta samotná. (Aedion)
Sarah J. Maas

Protože zemřela a svět se ještě předtím postaral o to, aby poznala utrpení, strach a samotu. A ačkoli si na ni nikdo nevzpomene, já nezapomněl. Nikdy nezapomenu na barvu jejích očí ani na to, jak se usmívala. A nikdy neodpustím těm, kdo to všechno zničili. (Dorian o Sorsche)
Sarah J. Maas

Memento mori. Pamatuj na smrt a užívej si veškerá potěšení, která ti svět nabízí. Pamatuj na smrt a na ničem z tohohle nezákoného svinstva stejně nebude záležet. Pamatuj na smrt a co sejde na tom, kolik lidí bude kvůli tvým činům trpět? - Rod země a krve, Půlměsíční město
Sarah J. Maas

„Stát se navěky sluhou těch, které toužili svrhnout, byl osud horší než smrt.“ - Isaiah (str. 82)
Sarah J. Maas

Tam venku je někde strom, co se ze všech sil snaží vyrobit kyslík pro tvoji ubohou existenci, měl bys ho najít a omluvit se za to, že dýcháš.
Olga Zbranek Biernátová

Svět skončil a znovu se zrodil, a přitom se vůbec nic nezměnilo. Slunce bude dál vycházet a zapadat, roční období se budou stále střídat bez ohledu na to, zda je svobodný, anebo zotročený princ, či král. Bez ohledu na to, kdo žije a kdo zemřel. Svět bude pokračovat dál. Z nějakého důvodu se mu to nezdálo správné. (Dorian)
Sarah J. Maas

Byla to agónie, zoufalství a strach. Byla to radost, smích a pokoj. To všechno byl život.
Sarah J. Maas

Pověz mi, co mám udělat, abych všechno odčinil. Nařiď mi, abych se plazil po žhavém uhlí, abych spal na lůžku z hřebů, abych rozřezal vlastní maso. Řekni slovo a já to vykonám. Nech mě ale, abych o tebe pečoval jako kdysi, předtím… předtím, než mi šílenství otrávilo srdce. Trestej mě, muč mě, znič mě, ale dovol mi, abych ti pomohl. Udělej pro mě tuto maličkost - a já ti položím k nohám celý svět. (Arobynn)
Sarah J. Maas

Podle tebe bych neměla zabíjet lidi, kteří unášejí a bijí mé přátele? Nemám se uchylovat k násilí, když dostávám vzkazy s hrozbou, že moji blízcí budou zabiti? Nemám vykuchat sobeckého hajzla, který nechal zavraždit mou milovanou přítelkyni? Chceš snad, abych se omluvila? Měla bych se kvůli něčemu z toho plazit po kolenou? (Aelin)
Sarah J. Maas

Nečekám, že mi budeš důvěřovat. Nečekám ani, že mě budeš milovat. (Arobynn)
Sarah J. Maas

Byla dědičkou ohně. Byla ohněm, světlem, popelem a uhlíky. Byla Aelin Ohnivé srdce a neskláněla se před nikým a ničím, vyjma koruny, kterou si nárokovala krví, životem a vítězstvím. (Aelin)
Sarah J. Maas

Uschová Sama hluboko do srdce jako zářivé světlo, pro které sáhne, až nebude naděje, a pak si vzpomene, jaké to bylo, být milovaná, a kdy byl pro ni svět plný možností. Ať jí udělají cokoli, toto jí nikdy nebudou moct vzít. Nenechá se zlomit.
Sarah J. Maas

Ta dívka, která se postavila Pánu pirátů a celému ostrovu, dívka, jež ukradla asterionské koně a hnala se s nimi po pláži Rudé pouště, dívka, která seděla na střeše svého domu a dívala se, jak se slunce zvedá nad Avery, dívka, která byla plná života a možností… ta dívka byla pryč.
Sarah J. Maas

Používal slova jako řetězy, aby ji opět spoutal.
Sarah J. Maas

Lepší jít do hrobu otupělá a omámená než s prosbami o milost. (Celaena Sardothien)
Sarah J. Maas

Snad šperk vražedkyně zaplatí vzdělání léčitelky. (Celaena)
Sarah J. Maas

Jestli něco chceš, tak si to vezmi. (Celaena)
Sarah J. Maas

Život není lehký, ať jsi, kde jsi. Přijmeš rozhodnutí, o kterých si myslíš, že jsou správná, a pak za ně tvrdě zaplatíš. (Celaena)
Sarah J. Maas

Jsem to, co jsem, a je mi jedno, co si o mně myslíš. (Celaena)
Sarah J. Maas

Některé věci jsou důležitější než smrt. (Celaena)
Sarah J. Maas

Miloval ji, jako by byla členem rodiny, a přitom ji vystavoval těm nejnebezpečnějším situacím. Pečoval o ni a vzdělával ji, avšak udělal krutou tečku za její nevinností, když ji poprvé přinutil zabít člověka. Dal jí všechno, ovšem také jí všechno vzal. Nedokázala si ujasnit city, které ke Králi vrahů chovala, o nic víc, než dokázala spočítat hvězdy na obloze. (Celaena o Arobynnovi)
Sarah J. Maas

Podle mě jsi však zanechala v Anselině srdci hlubokou stopu. Ušetřila jsi ji a vrátila jí otcův meč. Na to hned tak nezapomene. A možná, až se opět pokusí získat zpět svůj titul, vzpomene si na vražedkyni ze severu a na milosrdenství, které jsi jí prokázala, a pokusí se za sebou tentokrát zanechat méně mrtvých. (Němý mistr k Celaeně)
Sarah J. Maas

Možná jsi nejlepší, Sardothien, ale vždy se najde někdo, kdo čeká na tvou chybu. (Rolfe)
Sarah J. Maas

Byla Aelin Ashryver Galathynius - a nebude se bát.
Sarah J. Maas

Přetvoří svět - přetvoří ho pro ně, pro lidi, které milovala tímto úchvatným planoucím srdcem. Vytvoří svět tak nádherný a vzkvétající, že až je znovu potká v příštím světě, nebude cítit hanbu. Vybuduje svět pro svůj lid, který tak dlouho dokázal přežít a který ona už nikdy neopustí. Vybuduje pro ně království, jaké nemá obdoby, i kdyby to mělo trvat do jejího posledního vydechnutí. Byla jejich královnou a nemohla jim nabídnout nic menšího. (Aelin)
Sarah J. Maas

Lidé, které miluješ, jsou jen zbraně, které budou použity proti tobě.
Sarah J. Maas

Aedion nebyl šlechticem, který si popíjí víno někde v hradu. Důvěrně znal dotek kovu a pot na kůži, seděl v téhle ušpiněné hospodě a pil jejich pivo. Ať to Aedion hrál, nebo ne, věřili, že mu na nich záleží a že jim naslouchá. Dmuli se pýchou, když si zapamatoval jejich jména, jména jejich žen a sester, a usínali s jistotou, že se na ně dívá jako na své bratry. Aedion se postaral o to, aby věřili, že za ně bude bojovat a zemře pro ně, a oni na oplátku budou bojovat a umírat pro něj.
Sarah J. Maas

Neomlouvej se za to, že bráníš lidi, na kterých ti záleží. (Jeřáb)
Sarah J. Maas

Sraz je k zemi zbraní Eyllwe. Ať dřevo lesů Eyllwe zvítězí nad ocelí Adarlanu. Ať se královým bojovníkem stane člověk, který chápe utrpení nevinných. (Nehemia)
Sarah J. Maas

Druhé místo je jen příjemnější název pro prvního poraženého.
Sarah J. Maas

Dokážeš bojovat své vlastní bitvy.
Sarah J. Maas

Není oddaná nikomu, jen sama sobě, a pokud ti bude moct probodnout srdce, nezaváhá. (O Celaeně)
Sarah J. Maas

Už nikdy víc. Už nikdy nebude slabá. Už nikdy nebude odkázaná na něčí milost. Už nikdy neselže. Už nikdy víc, už nikdy víc, už nikdy víc. (Nesta)
Sarah J. Maas