pavel2849 pavel2849 oblíbené citáty

☰ menu

Když chcete zachránit svět, musíte zachraňovat lidi po jednom, cokoliv jiného je buď romantickej úlet, anebo politika.
Charles Bukowski

Doprčic, copak může být někdo odvázanej z toho, že se každý den v půl sedmý probudí drnčením budíku, vyskočí z postele, obleče se, násilím se nakrmí, vysere, vychčije, vyčistí si zuby a pak bojuje se silničním provozem, aby se dostal na místo, kde v podstatě vydělává hromadu prachů pro někoho jiného a ještě se po něm chce, aby byl vděčný za to, že dostal šanci to dělat?
Charles Bukowski

Součástí dospívání je pocit, že kolem dokola není nikdo, kdo by se člověku natolik podobal, aby mu rozuměl. (Svět podle Garpa)
John Irving

Epilog je víc, než sčítání padlých. Epilog maskovaný za účtování s minulostí je ve skutečnosti způsob, jakým varujeme sami sebe před budoucností.
John Irving

Ak je pýcha hriechom, najväčším hriechom je morálna pýcha.
John Irving

Nedočtená kniha je jako neuzavřená milostná záležitost. (Robert Frobisher)
David Mitchell

Až se ho profesor filozofie za dvacet let zeptá: "Jaká je příčina tvojí existence?", bude si pohrávat s náušnicí v nose a odpoví: "Sprostej chtíč a prasklá guma." (Hybatelé)
David Mitchell

Osud se mazlí s hrstkou vyvolených, ale s většinou vydrbe... (Ptáci bez křídel)
Louis De Bernières

Skoro každý se rodí jako génius a pohřben je jako idiot.
Charles Bukowski

Marigolde, … Ty jsi cynik, prasák, kurevník a lhář. A na tom, příteli, to mi můžeš věřit, není nic složitého. (Trochu se obětovat)
Andrzej Sapkowski

"Rytíř bez jizvy je kokot a ně hrdina." (Zaklnač - Hlas rozumu)
Andrzej Sapkowski

"A já si zase myslím, ... že všechno zlo tohoto světa pochází z myšlení. Zvláště, když se myslet pokoušejí lidé, kteří k tomu nemají žádné předpoklady." (Narrenturm)
Andrzej Sapkowski