Navaya Navaya oblíbené citáty

☰ menu

Katastrofa je přirozenou součástí mého vývoje, směrem k tragédii a rozkladu. Přetrhávám svoje spojení s hmotnými statky a vlastnictvím, poněvadž jedině sebezničením mohu odkrýt hlubší sílu svého ducha. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

Ať nikdy nejsem kompletní. Ať nikdy nejsem spokojený. Ať nikdy nejsem dokonalý. Vysvoboď mě, Tylere, od dokonalosti a kompletnosti. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

Keď sa prebudíš v inom čase na inom mieste... Môžeš sa prebudiť ako iný človek?
Chuck Palahniuk

Tak takové je to s nespavostí. Všechno je tak daleko, je to kopie kopie kopie. Nespavost tě vzdaluje od všeho, ničeho se nemůžeš dotknout a nic se nemůže dotknout tebe.
Chuck Palahniuk

Někteří lidé říkají, že musím být hrozný člověk, ale to není pravda. Mám srdce mladého chlapce - - - ve sklenici na mém stole.
Stephen King

Když byl jeho život zruinován, jeho rodina zabita, farma zničena, práce zmařena, křičel do nebes: "Proč Bože? Proč já?" a hromový hlas Boží odpověděl: "Bylo tu jen něco, co mě na tobě sralo."
Stephen King

Součástí dospívání je pocit, že kolem dokola není nikdo, kdo by se člověku natolik podobal, aby mu rozuměl. (Svět podle Garpa)
John Irving

Vždycky jsem věděl, že snaha dosáhnout dokonalosti je smrtelný návyk. (Svět podle Garpa)
John Irving

V tomto tak nízce smýšlejícím světě je člověk buď něčí manželkou nebo něčí kurvou - anebo na nejrychlejší cestě stát se jedním či druhým.
John Irving

...jsou si tak jistí tím, že mají pravdu! A z toho jde na člověka strach – myslím, že máme proč se budoucnosti bát…MODLITBA ZA OWENA MEANYHO
John Irving

Život nás nutí ke spoustě konečných rozhodnutí! Měli bychom mít dost rozumu,abychom se vyhnuli všem,kterým se vyhnout můžeme.
John Irving

Budou si tě dobírat,ne aby ti to zavdalo příčinu k pláči. Plač jenom tehdy,když ti někdo ublíží tělesně – v tom případě breč tak hlasitě,jak jen dokážeš
John Irving

Smůla k životu nevyhnutelně patří, jinak by člověk nemohl žít nikdy šťastně.
Oscar Wilde

Všichni vězíme v bahně, ale někteří z nás vzhlížejí ke hvězdám.
Oscar Wilde

…Definovat znamená omezovat…
Oscar Wilde

…Dneska vědí lidé o všem, jakou to má cenu, ale o ničem, jakou to má hodnotu…
Oscar Wilde

Požehnaní buďtež oni,kteří nemají co říci a drží zobák!
Oscar Wilde

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
Oscar Wilde