MinaHawke MinaHawke oblíbené citáty

☰ menu

Zkušenost přichází s věkem a soucítení se znalostí. Vzdálená láska
Barbara Cartland

Jenom chladní a úzkoprsí lidé rozdávají lásku opatrně a úzkostlivě, zacházejí s ní jako lakomec s penězi, které hrabe na hromadu, ale nerozdává. Velcí a dobří lidé mají v sobě neomezený dar lásky . Vzdalená láska
Barbara Cartland

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

(známý vypráví Watsonovi o Holmesovi) ... Ten je schopen podat svému nejlepšímu příteli nejnovější rostlinný alkaloid, ne ze zlé vůle, rozumíš, ale prostě proto, aby se přesvědčil, jak bude alkaloid účinkovat. Musím být k němu, ale spravedlivý: on by si ten alkaloid vzal se stejným vědeckým zanícením sám. Prostě chce se o všem přesvědčit na vlastní oči a všechno chce vědět přesně. (Studie v šarlatové)
Arthur Conan Doyle

Je to má stará zásada, že jakmile vyloučíte nemožné, všechno ostatní, co zbude, ať je to jakkoli nepravděpodobné, musí být pravda.
Arthur Conan Doyle

„A co by byli lidé bez lásky?" - „VZÁCNÍ," řekl Smrť.
Terry Pratchett

„Obrázkové knížky otvírají dítěti pohled do světa krásnějšího, jak by vlastně vypadat měl a někdy dítě vzrušují a okouzlují tak, že si tímto způsobem vytváří první ideály.“
Josef Lada

Člověk je proti pokroku úplně bezmocný.
Miloslav Švandrlík

„Maminko, proč se některé ženy stávají jeptiškami?“ zeptala se tehdy. Napadlo ji to, protože je na ulici zastavily dvě jeptišky, které vybíraly almužnu na charitu. „Jsem si jistá, že jsou velice dobré a velice zbožné,“ odpověděla matka. „Ale nemůžu si pomoct, mně je jich líto.“ „Proč?“ „Myslím si, že Bůh, tak jak je to napsané v bibli, chtěl, abychom využívali své nadání, a ne ho schovávali,“ odpověděla matka. Všimla si, že Honora ji pozorně poslouchá, a tak pokračovala: „Ježíš žil život obyčejného člověka, pomáhal Josefovi s jeho tesařinou až do chvíle, kdy začal šířit poselství pocházející od Boha, jeho otce. Myslím, že my taky musíme žít životy obyčejných lidí tak nejlépe, jak to jen dokážeme. A dobro musíme konat skutky, a ne modlitbami.“ Amorova střela
Barbara Cartland

„Světem panuje skálopevné přesvědčení, že svobodný muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky.“
Jane Austen

„Napolo zoufám, napolo doufám.“ (Anna Elliotová)
Jane Austen

„Jste příliš velkorysá, abyste si se mnou zahrávala. Jestli se váš vztah ke mně od dubna nezměnil, řekněte mi to hned teď. Já vás mám pořád stejně rád, ale stačí slůvko a nezmíním se už o tom do konce svých dní.“ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

"Mám opravdu ráda jen málo lidí a ještě méně je těch, o nichž smýšlím s úctou. Čím víc poznávám svět, tím méně se mi zamlouvá: den ze dne se mi znovu potvrzuje, že lidská povaha je nestálá a že se sotva mohu spolehnout na zdánlivé hodnoty a moudrost." (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Usmívej se na toho, kdo ti nejvíc ublížil, aby neviděl, jak moc tě to bolí.
Božena Němcová

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Jan Werich