MaggieR MaggieR oblíbené citáty

☰ menu

Ten, komu sa dostane požehnaných darů jediného horského dne, by již nikdy neměl zamdlít na cestě, byť by byl sebevíc znavený, a ať už jej potká jakýkoliv osud - ať už bude jeho život krátký nebo dlouhý, klidný či bouřlivý – zůstane navždy bohatým.
John Muir

,,Uvědomit si, že stačí vidět rybu pod hladinou. Že to je vším. Je to muj život - jako všechny životy -, tajemný, neodvolatelný a posvatný. Tolik blízky, tolik přítomný, tolik muj. Jak divoké bylo nechat ho jen tak plynout."
Cheryl Strayed

Co kdybych sama sobě odpustila? napadlo mě. Co kdybych si odpustila, i když jsem udělala něco, co jsem dělat neměla? Co když jsem lhala a podváděla a moje chování se nedalo omluvit jinak než konstatováním, že jsem to prostě chtěla a potřebovala udělat? Co když mi to bylo líto, ale kdybych to mohla vrátit zpátky, neudělala bych nic jinak? Co když jsem všechny ty chlapy prostě vážně chtěla ošukat? Co když mě heroin něco naučil? Co když správná odpověď není ne, ale ano? Co když mě to, co mě přimělo udělat všechno, co mi ostatní zazlívali, zároveň přivedlo sem? Co když to nikdy neodčiním? Co když už je to odčiněné?
Cheryl Strayed