Kaytria Kaytria oblíbené citáty

☰ menu

Možná nic jako osud neexistuje. Možná jsou to jen příležitosti, které se nám naskytnou, a to, co s nimi uděláme. (Cress)
Marissa Meyer

Nejsem z reality zrovna na větvi, ale je to pořád to jediné místo, kde dostanete slušné jídlo.
Ernest Cline

... z jedné příležitosti se přímo rodí další, stejně jako se z risku rodí větší risk, ze života více života a ze smrti více smrti. ... Zlodějka knih
Markus Zusak

Nedočtená kniha je jako neuzavřená milostná záležitost. (Robert Frobisher)
David Mitchell

Pokud chceš duhu, musíš se smířit s deštěm.
John Green

A až se naposledy nadechneš, pochopíš, že tvůj život byl pouhou kapkou v nekonečném oceánu! Co je však takový oceán jiného než spousta kapek? (Atlas mraků)
David Mitchell

Žijeme své životy jako voda, která stéká z kopce, stále stejným směrem, dokud nenarazíme na něco, co nás donutí hledat jinou cestu.
Arthur Golden

Zármutek je něco zvláštního; neubráníme se mu. Je jako okno, které se otvírá o své vlastní vůli. V místnosti je stále chladněji a nám nezbývá než se chět zimou. Ale to okno se pokaždé otevře o trochu méně a jednoho dne se s úžasem ptáme, kam se podělo.
Arthur Golden

Náš obyčej je ale starší. Žilami Starků proudí krev Prvních lidí a držíme se víry, že člověk, který vynese rozsudek smrti, by sám měl tít mečem. Když vezmeš jinému člověku život, jsi povinován pohlédnout mu do očí a vyslechnout si jeho poslední slova. A pokud nejsi schopen udělat to, pak si ten člověk možná ani nezasluhuje zemřít.
George R. R. Martin

"... mysl potřebuje knihy, tak jako meč potřebuje brus, pokud má svoje hrany udržovat nabroušené." Hra o trůny
George R. R. Martin

I zastavené hodiny mají dvakrát denně pravdu. (Zelená míle)
Stephen King

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.
J. R. R. Tolkien

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien