Jessica007 Jessica007 oblíbené citáty

☰ menu

Už někoho z vás napadlo, že přibližně v době, kdy se z povědomí lidí vytratil pojem zvaný DUŠE, se objevil Freud a představil místo něj EGO? Tomu říkám načasování! Copak se ten nesvéprávný trouba neobtěžoval chvíli zapřemýšlet? Osobně se domnívám, že lidé toho tolik nažvaní o svém egu jen a jen ze strachu, že nemají žádnou duši!
Mary Ann Shaffer

Je možné, že jak stárnete, přestává se vám po druhých tolik stýskat? Možná když vyrostete, soustředíte se na to, co máte, ne na to, co vám chybí. (Čas odejít)
Jodi Picoult

Existují různé druhy ztrát, které lidi utrpí - od drobných až po ty velké. Můžete ztratit klíče, brýle, panenství. Můžete ztratit hlavu, ztratit srdce, nebo ztratit rozum. Můžete se vzdát svého domova a přestěhovat se do domu s pečovatelskou službou. Vaše dítě se může odstěhovat dd zámoří, nebo vidíte, jak se vám váš partner ztrácí v demenci. Ztráta je víc než smrt a žal je proměnlivá bytost ovlivňující emoce.
Jodi Picoult

Bůh nikdy nezavře dveře,aniž by neotevřel okno. (Z knihy Joni)
Joni Eareckson Tada

Trávíte víc času trénováním běhu a hodu než tím, jak být slušným člověkem. Jaký asi bude epitaf na vašem náhrobku? Byl svalnatý?
Éric-Emmanuel Schmitt

Musíme dodat život dnům, když už nemůžeme přidat dny k životu.
Anne-Dauphine Julliand

"Život má smysl, hluboký smysl dokud máme výběr, možnost. Možnost vybrat si, kterou z možných cest před námi se vydat, kterým směrem se otočit a jít... Mít, dát si právo změnit směr,nejít přímo, jít nikam, jít jinudy, jít pomalu, rychle, jinak... Jít po svém... skutečné bohatství a luxus. Je nutné si ho chránit a hlavně ho užívat, jinak zmizí pod šedí každodennosti." Z knihy Provence jako sen.
Lenka Horňáková-Civade