janica09 janica09 oblíbené citáty

☰ menu

Tu však jsem náhle viděl, že mohu pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsem, a že ten druhý je šťastný protože jsem u něho. Když se to takhle řekne, zní to velmi prostě, ale když pak o tom člověk přemýšlí, je to obrovská věc, která vůbec nemá konce. Je to něco, co člověka může úplně roztrhat a změnit. Je to láska, a přece něco jiného. Něco, pro co lze žít. Pro lásku člověk žít nemůže. Ale pro člověka jistě!
Erich Paul Remark

Existují různé druhy ztrát, které lidi utrpí - od drobných až po ty velké. Můžete ztratit klíče, brýle, panenství. Můžete ztratit hlavu, ztratit srdce, nebo ztratit rozum. Můžete se vzdát svého domova a přestěhovat se do domu s pečovatelskou službou. Vaše dítě se může odstěhovat dd zámoří, nebo vidíte, jak se vám váš partner ztrácí v demenci. Ztráta je víc než smrt a žal je proměnlivá bytost ovlivňující emoce.
Jodi Picoult

Existuje mnoho způsobů, jak někoho zradit. Člověk ho může za jeho zády pomlouvat. Může ho záměrně podvést. Může ho vydat do rukou nepříteli, když mu dotyčný věří. Může porušit slib. Otázkou je, jestli když tohle všechno udělá, nezradí i sám sebe? (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Když člověk dokáže oddálit nevyhnutelné, je to vždycky lepší. Proto predátor svou oběť vždycky pronásleduje. Není to pohrávání si s potravou, jak si někteří lidé myslí. Jde o to, aby se u lovce a oběti srovnala hladina adrenalinu. Přijde ale okamžik, kdy už není možné čekat. Zaslechnete srdce oběti bít ve vlastní hlavě a to je poslední myšlenka, kterou se vám podaří vědomě zachytit. Jakmile převládne pud, stává se z vás pozorovatel, sledujete své druhé já, jak trhá maso, aby našlo ten nejlepší kus. Vpíjíte se do strachu oběti, ale ten chutná jako vzrušení. Nemáte minulost, budoucnost, soucit ani duši. Ale to jste věděli už předtím, než jste se do toho pustili, ne?
Jodi Picoult