DomArt DomArt oblíbené citáty

☰ menu

Nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže.
Karel Kryl

Děkuji za nezdar, ten naučí mne píli, bych mohl přinést dar, byť nezbývalo síly.Pro sladkost usnutí, děkuji za únavu, za ohně vzplanutí i za šumění splavu. Děkuji za žízeň, jež slabost probudila, děkuji za trýzeň, jež zdokonalí díla.
Karel Kryl

Láska opovrhuje módou - touží být nahá.
František Gellner

Bolest není od lásky nikdy daleko.
Robert Fulghum

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Žij vyrovnaně: trochu se uč a trochu přemýšlej a každý den trochu maluj a kresli a zpívej a tancuj a hraj si a pracuj.
Robert Fulghum

Psal jsem o tom, že náš život je jako pokoj, kde je spousta dveří. Některé jsou zamčené a jiné ne. A my nevíme, které jsou které. Některé otevřít nedokážeme... Chce to zkusit, které dveře jsou zamčené a které jen zavřené. Slýchám od lidí, že neumějí zpívat, a když se jich zeptám, jestli mají v pořádku sluch, řeknou mi, že ano. Mají zdravé uši, zdravý hlas, mají rádi hudbu, tak mohou i zpívat. Jen nikdy nezkusili otevřít ty dveře. Není nutné být v tom, co děláme, nejlepší. Já taky nikdy nebudu slavný tanečník tanga, možná ani nikdy nebudu dobrý tanečník, ale mohu tančit tango a mohu si to taky užít... Mějte odvahu a užívejte si to, co děláte. To je hlavní. A dělejte to tak dobře, jak umíte. Všechno co máme, je v nás.
Robert Fulghum

Láska je slepá a láska taky otevírá oči.
Robert Fulghum

Kolika lidem jsi dnes řekl, že je máš rád?
Robert Fulghum

Svět patří těm, co se neposerou.
Charles Bukowski