BrooksWasHere BrooksWasHere oblíbené citáty

☰ menu

Nejsem Falka... Jsem Ciri z Kaer Morhen, zaklínačka. Přišla jsem zabíjet.
Andrzej Sapkowski

Jenže smrt je prostě jen smrt a mrtvý je mrtvý. Je mu jedno, kde práchnivějí jeho kosti.
Andrzej Sapkowski

Lidé si s oblibou vymýšlejí nestvůry a hrůzy. Sami si připadají pak méně odporní. Když se zpíjejí do němoty, podvádějí, kradou, bijí ženy nebo prostřílí šípy posledního jednorožce na světě. Rádi si namlouvají, že horší než oni je přece jen mora, kradoucí se za rozbřesku do chalupy. Pak jim je nějak lehčeji u srdce. A lépe se jim žije. (Poslední přání)
Andrzej Sapkowski

Tohle byl závod, který jsem hodlal vyhrát. Byl jsem Jake Epping, středoškolský učitel. Byl jsem George Amberson, budoucí romanopisec. Byl jsem Jimla, který každým krokem, jejž dělal, ohrožoval celý svět.
Stephen King

Mne pripomína front strašidelný vír. Aj keď je človek ešte ďaleko od jeho centra, v pokojnej tíšine, cíti už jeho saciu silu, čo ho pomaly, neodvratne, bez veľkého odporu priťahuje.
Erich Paul Remark

Vesmír by nestál za nic, kdyby nebyl domovem lidí, které milujete.
Stephen William Hawking

Každý začíná tak, že nic neví, ale každý - a taky každá - má rozum, s jehož pomocí se může všemu naučit. Neschopnost používat rozumu není žádná přednost, která by si zasloužila chvály, ale povážlivá mezera, ať už u chlapa nebo u ženské. (Coker)
John Wyndham Parkes Lucas Beynon Harris

Nejstarší a nejsilnější emocí lidstva je strach, a nejstarším a nejsilnějším druhem strachu je strach z neznáma.
Howard Phillips Lovecraft

Člověk stárne, v tom je ta potíž. Ty o tom ještě nic nevíš, ale však počkej. Člověk zestárne a celej život mu začne připadat jako sen, kterej se mu zdál, když si odpoledne zdříml. Rozumíš ? (pan Bluenote)
Stephen King

Budoucnost je něco, kam se každý z nás dostane rychlostí 60 minut za hodinu, a to bez rozdílu, kdo to je a co udělá.
Clive Staples Lewis

"Vogonská poezie je ovšem až třetí nejhorší ve vesmíru. Druhá nejhorší je poezie Azgothů z planety Kria. Když král jejich básníků Chrochtos Prďoch recitoval svou Ódu na malou hrudku zeleného hnusu, již jsem objevil v podpaží jednoho letního jitra, čtyři posluchači zemřeli na vnitřní krvácení a předseda Středogalaktické komise pro mrzačení umění přežil jen díky tomu, že si uhryzal jednu nohu."
Douglas Adams

John Coffey mi v roce 1932 naočkoval život.
Stephen King

Mrtví mluví, ale slyšíme je nosem.
Stephen King

Doufám, že tam Andy bude. Doufám, že to zvládnu přes hranici. Doufám, že svýho přítele uvidím a potřesu mu rukou. Doufám, že Pacifik je tak modrej, jako bejval v mejch snech. Doufám...
Stephen King

Jasně, že si pamatuju to jméno. Zihuatanejo. To je moc hezký jméno na to, aby se dalo zapomenout.
Stephen King

Nezapomeň, že naděje je dobrá věc, Rede, možná úplně ta nejlepší, a dobré věci nikdy neumírají.
Stephen King

Co se stane, jestli existují ještě další jedinci jako ona? Co se stane se světem? (Carrie)
Stephen King

I zastavené hodiny mají dvakrát denně pravdu. (Zelená Míle)
Stephen King

Ležím tam a čekám. Myslím na Janice, jak jsem o ni přišel, jak mi celá v červeném v tom dešti protéká mezi prsty, a čekám. Každý z nás musí umřít. Výjimky nejsou žádné. Je mi to zcela jasné, ale někdy, ach panebože, je Zelená míle tak dlouhá.
Stephen King

"Jsem už pořádně unavenej bolestí, kterou slyším a cítím, šéfe. Jsem unavenej z cestování, z toho, jak jsem sám jako kůl v plotě. Věčně bez kamaráda, s kterým bych chodil nebo co by mi říkal, odkud přicházíme nebo kam jdem nebo proč. Jsem unavenej z toho, jak jsou lidi na sebe oškliví. V hlavě to cítím jako střepy. Jsem unavenej z každé situace, kdy chci pomoct, ale nemůžu. Jsem unavenej z toho, že jsem ve tmě. Hlavně je to ale ta bolest. Je toho moc. Kdybych to uměl ukončit, udělal bych to. Ale neumím" -John Coffey
Stephen King

Čas vezme všechno, ať chceš nebo ne.
Stephen King

Někteří lidé říkají, že musím být hrozný člověk, ale to není pravda. Mám srdce mladého chlapce - - - ve sklenici na mém stole.
Stephen King

Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.
Stephen King

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.
Albert Einstein