banánovépyré banánovépyré oblíbené citáty

☰ menu

Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili.
William Saroyan

Ať už se budeš muset dopustit jakýchkoli chyb, neboj se, že jsi je udělal nebo že jich uděláš víc. Důvěřuj svému srdci, které je dobré, že se nemýlí, a jdi vpřed – nezastavuj se. Upadneš-li, obelstěn nebo zaskočen ostatními nebo dokonce sebou samým, vstaň a nevracej se. Častokrát se budeš smát a mnohokrát budeš plakat, ale vždycky to bude smích i pláč současně. Nikdy nebudeš mít v životě okamžik podlosti nebo malichernosti nebo malosti. Takové věci budou pod tebou – příliš nepatrné pro rychlost tvého ducha – příliš bezvýznamné, než aby se octly v dohledu tvého zraku.
William Saroyan

Lidi jsou složité. Lidi jsou lidi. Lidi jsou legrace, hra, fantazie, kouzlo. Lidi jsou bolest, lidi jsou nemoc, lidi šílet, lidi mají ublížení, lidi ubližovat lidi, zabíjet, zabíjet sebe. Kde je legrace, kde je hra, kde je fantazie, kde je kouzlo? Psychiatrii já nerad. Lidi miluju. Šílení lidi, krásní lidi, zranění lidi, nemocní lidi, zlomení lidi, zhroucení lidi, mám rád, miluju. Proč? Proč lidi ztratí legraci, hru, fantazii, kouzlo? Proč to? Peníze? Myslím si to. Peníze. Je láska, tyhle peníze. Je krása, tyhle peníze. Je legrace, tyhle peníze. Kde jsou peníze? Nevím. Už není legrace. Teď jen práce. Práce. Tygr. Tygr.
William Saroyan

Jestliže tvoje štěstí závisí na tom, co dělá někdo druhej, pak máš, myslím, problém!
Richard David Bach

Každý má v sobě tajný svět. Myslím každý. Všichni lidé na světě – bez ohledu na to, jak jsou zvnějšku nezajímaví a nudní. Uvnitř mají všichni nepředstavitelné, skvělé, nádherné, hloupé, úchvatné světy...Ne jen jeden. Stovky. Možná tisíce.
Neil Gaiman

a co s tím, když je v pánu, z popela ho nevyštracháš, ze slz nesložíš,
Hana Andronikova