avalonek avalonek oblíbené citáty

☰ menu

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien

Svět se změnil. Cítím to ve vodě. Cítím to v půdě. Cítím to ve vzduchu. Mnohé, co kdysi bylo, je ztraceno.“
J. R. R. Tolkien

Neznám vás ani polovinu tak, jak bych rád; a ani polovinu vás nemám rád tak, jak si zasloužíte. (Společenstvo prstenu)
J. R. R. Tolkien

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců.
J. R. R. Tolkien

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. (Pán prstenů)
J. R. R. Tolkien

V nouzi je každá minuta drahá a přece je lepší pozdě než nikdy. (Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Kéž bych ten prsten nedostal. Nic z toho by se nestalo. To chtějí všichni kdo prožívají trápení. O tom ale oni nerozhodují. My rozhodujeme pouze o tom, co uděláme s časem, jenž nám byl dán.
J. R. R. Tolkien

" Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít."(Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

S láskou je to jako s ledvinovou kolikou. Dokud tě nepostihne záchvat, nedokážeš si něco takového ani představit. A když ti někdo vypráví, nevěříš.
Andrzej Sapkowski

Jediné, co je všem souzeno, je smrt.
Andrzej Sapkowski

„Kapusta a lejna chodí vždycky v páru,“ vyhlásil hlubokou životní pravdu Percival Schuttenbach. „Jedno tlačí druhé. Perpetuum mobile.“
Andrzej Sapkowski

"Vykonali jsme dobrý skutek a za to zaplatíme, neboť za hloupost se vždycky platí." (Boží bojovníci)
Andrzej Sapkowski

"A já si zase myslím, ... že všechno zlo tohoto světa pochází z myšlení. Zvláště, když se myslet pokoušejí lidé, kteří k tomu nemají žádné předpoklady." (Narrenturm)
Andrzej Sapkowski

Manželství je jako všechno ostatní. Stane se z něj to, co do něj člověk vloží - ať už jde o věrnost, podporu druhého nebo zisk. Neselhává svazek, ale lidé. Manželská zkouška
Jennifer Probst

Ale rodinné pouto nevytváří společná krev. Spočívají v tom, že při sobě lidé stojī a dokážou se pro sebe vzájemně obětovat. Manželská zkouška
Jennifer Probst

Jediná věc, které se bojím, je život bez Tebe.
Jamie McGuire

Moudrý je ten, kdo mluví pravdu.
William Shakespeare

Když honit Lásku chceš, jak stín se Tobě míhá. Ji hoň a Tobě uletí, však prcháš-li Tě stíhá..
William Shakespeare

Až teprve naše společná láska mi ukázala co je v životě důležité. Teď vím, že štěstí je jen poloviční, když se o něj nemáš s kým dělit, a že smutek je dvojnásobný, když Ti z něj nemá kdo pomoci. S Tebou jsem poznal, co to znamená opravdu milovat a jaké to je, když je moje láska opětována...
William Shakespeare

Hlava má omezenou velikost a vejde se do ní jen omezený množství vědomostí a vzpomínek. Když se hlava zaplní až do posledního místečka, má to špatný následky. (Tajemství Morie)
Vladimír Šlechta

Kadeäh znamená prdel, ochevöt pojebaný nebo pojebaně a büffë je povětrná žena. Myslím, že v trpasličí armádě bych s tím vystačil. (Tajemství Morie)
Vladimír Šlechta

Víš, svět se bude pořád snažit udělat z tebe něco, co chce. Lidé, čas, události - ti všichni tě budou formovat a nutit, aby sis myslel, že se sám v sobě vyznáš. Ale nezáleží na tom, o co se budou pokoušet nebo jaká jména ti dají. Pokud budeš věrný sám sobě, vyhraješ nad jejich intrikami a zůstaneš sám sebou. Buď Kaledonie. To jméno dal sice naší zemi někdo jiný, ale tím ji nezměnil. Přijali jsme ho a sátle ho požíváme, ale ani my jsme se kvůli němu nezměnili. Buď Kaledonie.
Samantha Young

Někdy není hrdinství být silný a odvážný, ale nejstatečnější je užívat si to, co máme, a zachovat si optimismus kvůli tomu, co nám přináší štěstí. Bát se života je snadné a obyčejné. Mnohem těžší je obklopit se něčím dobrým a každý den kráčet k zítřkům jako bojovník. (Dublin Street, Poděkování)
Samantha Young

Jsem nasraná, nadržená a nelíbí se mi to. (Joss, Dublin Street)
Samantha Young

Nikdy nemáš druhou příležitost udělat první dojem.
Andrzej Sapkowski

"Rytíř bez jizvy je kokot a ně hrdina." (Zaklnač - Hlas rozumu)
Andrzej Sapkowski

Marigolde, … Ty jsi cynik, prasák, kurevník a lhář. A na tom, příteli, to mi můžeš věřit, není nic složitého. (Trochu se obětovat)
Andrzej Sapkowski

Někdy jsou mraky lehké jako pírko, jindy ztěžknou a ztmavnou. Takový už je život.
Samantha Young

"Víte, co je mnohem horší než riziko a prohra?" Zavrtěla jsem hlavou. "Lítost, Joss. Ta člověka ničí."
Samantha Young

Jakmile začne pršet, nepřestane proto, že to chceš, ale až nastane pravý čas.
Samantha Young