1amu 1amu oblíbené citáty

☰ menu

Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat.
Jára Cimrman

Jiné národy stavěly pyramidy, zatímco Židé psali knihy. Židé také nikdy neměli papeže, který by jim říkal, co mají dělat. Každý Žid je papežem !
Amos Klausner

Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá.
Jára Cimrman

Jaký je rozdíl mezi nepřesností a omylem? Nezlobte se, milý Einsteine, ale toto zase já považuji za pouhou hru se slovy, na níž, jak je Vám jistě známo, vybudoval hrabě Karel Marx celou svou teorii poznání.
Jára Cimrman

To není jednoduchý proces ta přestavba. Není. To je proces, v kterým se ne každý dost dobře vyzná a proces, do kterýho mohou vstoupit nepřátelé a vypadají přitom jako přátelé.
Miloš Jakeš

„Politika je údajně druhé nejstarší řemeslo na světě. Občas si uvědomuji, že se v mnohém podobá tomu prvnímu.“
Ronald Reagan

Když byl jeho život zruinován, jeho rodina zabita, farma zničena, práce zmařena, křičel do nebes: "Proč Bože? Proč já?" a hromový hlas Boží odpověděl: "Bylo tu jen něco, co mě na tobě sralo."
Stephen King

Vždycky se nám zdá lepší to, co nemůžeme dostat, než to, co už máme. V tom spočívá romantika a idiotství lidského života.
Erich Paul Remark

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Každá revoluce končí tím, když se nová prasata dostanou ke korytům.
Eric Arthur Blair

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.
Albert Einstein