WmarliesW WmarliesW komentáře u knih

☰ menu

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

(SPOILER) Mno, bichle tedy poradna. Už před nějakým časem jsem četla v originále a nedocetla - nudila jsem se. Dala jsem tomu druhou šanci k úcty k moji milované sérii Dvoru a vyborne sérii Trůnu. Prvních 150 stran bylo proste utrpení. Najednou moderní svět, milion postav, dej pomalý. Pak se to začíná rozjíždět a naopak posledních 150 stran je bomba. Závěr super, ale mne úplně nepřekvapil, už jsem na tu šílenou jízdu od autorky zvykla.

+ spoiler
Z ostatních sérii víme, ze první chlap nevydrží (vlka nepočítám). Co tady? Hunta mám rada, jeho hlášky a jejich dialogy super, ale už v tomto autorce nevěřím. No ale kdo? Aidas?

Každopádně další díl (y) si určitě přečtu a mezitím se vrátím k Feyre a Rhysovi :)

27.12.2020 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Naprosto skvělé! Naslouchače jsem přečetla několikrát a nemohla se dočkat pokračování. Pokračování, které bylo trochu jiné a přece strhující, zábavné, napětím a záhadami protkané. První třetina knihy, v nížinách, plynula svižně, i když k některým výrazům a vysvětlením jsem se později vracela. Přesto jsem se nemohla dočkat Duvalského pohoří. Tam mně to, stejně jako Ilan, táhne. A dostala jsem přesně co jsem chtěla a čekala. Ilan a pětadvacítka k sobě patří a je jedno v jakém jsou zrovna vztahu. Pasáže s nimi jsem si skutečně užívala.
Čekání na další díl bude neskutečně dlouhé, je mi jasné, že stejně jako Naslouchače tak i Faju ještě přečtu několikrát :)

11.12.2017


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Přečteno za noc :) Po, pro mne slabším třetím díle, přišla naprostá bomba a pecka. Jednoznačně je to tím, že se více rozvíjí příběh Manon, kterou naprosto zbožňuji a její kapitoly jsem hltala. To samé Dorian, před touto knihou jsem ho nemusela, ale opět jsem si jeho kapitoly vychutnávala + střetnutí Manon a Dorian UFF super. Dále se mi moc ale moc líbí Elide a jsem zvědavá na další rozvoj. Stejně tak Lorcan, tuším že ty dva ještě uvidíme (a doufejme spolu :). Lysandra také pecka. A gradací byl souboj Manon a Aelin, na který jsem se těšila celou knihu a dopadl přesně jak jsem doufala. Celkově se mi kniha skutečně líbila a tuším, že stejně jako u druhé série ACOTAR, kterou zbožňuji ještě o něco více nevydržím čekat na překlad dalšího dílu a dám se do čtení v originále :) 100%

16.11.2016 5 z 5


Tažení do Tearlingu Tažení do Tearlingu Erika Johansen

Výborné pokračování, přečteno ani ne za den. Akorát mám víc otázek než odpovědí :(

15.04.2016 5 z 5