WawerRewold WawerRewold komentáře u knih

☰ menu

Píseční červi Duny Píseční červi Duny Kevin J. Anderson

Tahle kniha je totální průser. Nejradši bych jí roztrhal a narval ji Brianovi do chřtánu. Kniha je napsaná, jako hollywoodský scénář pro Bčkové scifi. Postavy se chovají tak moc idiotsky, že mi je blbě jenom o tom přemýšlet. Prosím všechny milovníky předchozích dílů, aby přestali číst u Lovců a dál se nepouštěli, protože to co Herbert junior a Anderson udělali se dá přirovnat k tomu, jako když starej tlustej spocenej plešatej chlupatej chlápek zprzní nádhernou osmnáctiletou nevinnou krásku.

V obraze: Mentatské schopnosti jsou v této knize smrštěny na odhadování, jak dlouho vydrží zásoba toaletního papíru na vesmírné lodi, Benegesseriťanky se chovají jako tupá banda pitomcýh holek, zápletky jsou tak povrchní a průhledné, že na to přijde i totální blb a vrcholem všeho je, že celé snažení nejvelkolepějších postav celé série (Paul, Červ) je v závěru zašlapáno do země jakousi třetí neznámou entitou (Orákulum času- nečetl jsem žádné předmluvy), kde nakonec zjistíte, že všechno, co dělali, byla obyčejná kokotina, protože vůbec nepochopili, o co jde. Děj je splácaný tak hovadsky, že člověk přemýšlí, jestli to není celé nějaký vtip. A to co provedli ty dva Milesovi Tegovi, mé nejoblíbenější postavě celé sréie? Ani na to radši nemyslím... Já jako milovník prvních šesti dílů tuto knihu považuji za obyčejnou prachsprostou svatokrádež.

PS: A já jsem se tak moc těšil na to, co všechno udělají ti oživení gholové, tolik potenciálu k velkoleposti, tolik možností... a nic z toho...

23.10.2013


Lovci Duny Lovci Duny Kevin J. Anderson

Lovci Duny není takový propadák, jaký jsem čekal, že bude. Mnoho nových nápadů a myšlenek. Kniha se soustředí spíš na dějovou složku, naprosto zmizelo klasické Herbertovo filozofování a rozebírání, ale to se dalo čekat.

23.10.2013