vrsketa vrsketa komentáře u knih

☰ menu

Spasitel Spasitel Andy Weir

Poslouchala jsem audioknihu a bylo to naprosto boží! Místy byl za mě trochu přes čáru infodumping ohledně techniky, který je ale u hard sci-fi očekávatelný.

10.04.2024 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Kraťounká a přesto velmi silná knížka. Jedná se o moje první setkání s autorkou a rozhodně jsem nakloněná četbě dalších děl. Smutný příběh, jehož stopy bohužel nejspíš ve svém okolí nalezne každý – i proto je podle mě důležité si knihu přečíst.

10.04.2024 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Tohle byla moje první knížka od Viktorie Hanišové a rozhodně ne poslední. Zhltla jsem ji za dva dny a byla jsem narosto unešená. Ano, je to depka, ale zároveň je to hrozně krásně napsaný. Tušila jsem trauma, šlo cítit z melancholična, kterým se Sára obklopovala, ale to co přišlo mě vyvedlo z rovnováhy.

09.04.2024 5 z 5


Torzo naděje Torzo naděje František Halas

Velmi silné, velmi krásné. Ideální na babrání se v textu, klidně hodiny.

29.11.2023 5 z 5


Expedice: Můj milostný příběh Expedice: Můj milostný příběh Bea Uusma

Zajímavé čtení, zhltla jsem tuhle knihu za jeden večer. Hezky uspořádaná a graficky zpracovaná literatura faktu. Tolik mě nezaujal vztah autorky k osudu expedice, asi bych si knihu více užila bez podtitulu můj milostný příběh a prvků, které s sebou nesl.

08.08.2023 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Vadí mi jednoduchý jazyk a nelogické chování postav. Hrdinka je vlastně úplně typická, takže mě taky moc nebaví. I tak mě ale pokračování zajímá, kniha končí dost otevřeně. V podstatě mi přijde, že kdybych na takový příběh narazila na wattpadu, tak si řeknu, že je velmi povedený na tamní poměry, v knižní podobě to tak bohužel není.

09.07.2023 3 z 5