vla_kor vla_kor komentáře u knih

☰ menu

Pohádky z království zvířat Pohádky z království zvířat Jarmila Kaslová

Kniha veselých příběhů o zvířátkách z celého světa je celá tištěná verzálkou a ilustrovaná stejně veselými, stylizovanými obrázky. Kniha vyšla v roce 1942 a tak alespoň předčítání pohádek přineslo trochu optimismu do neveselých dnů i dospělým... alespoň já si to tak představuji.

16.10.2023


Fregata pluje kolem světa Fregata pluje kolem světa František Běhounek

Skvělá dobrodružná kniha. Četla jsem ji každé prázdniny...

09.06.2020 5 z 5


Dobrodružství kněžny monacké III. Dobrodružství kněžny monacké III. Alexandre Dumas, st.

Biograficky pojaté typicky dumasovské vyprávění o zajímavé dvořance Ludvíka XIV.

06.11.2019 5 z 5


Plavčíci kapitána Bontekoea Plavčíci kapitána Bontekoea Johan Fabricius

Kniha mého dětství. Pod stanem nebo když jsem byla nemocná, hltala jsem příběhy plavčíků. Od začátku až do konce. A když jsem dočetla pustila jsem se do knih Pouští a pralesem nebo Fregata pluje kolem světa. Takové knihy inspirují, baví i vzdělávají.

08.09.2019


Hra králem Hra králem Michael Dobbs

Skvěle napsané. Od první kapitoly do poslední neodtrhnete od knihy oči a budete se skvěle bavit. FU si nemůže pomoct a pustí se do krále, který ho neskutečně irituje. Následuje řada gradujících se podpásovek, dobře načasovaných skandálů a promluv v parlamentu a dalších "náhodných událostí", kterými si FU pomáhá k moci. A konec? Ten je vážně překvapivý. Od skvělého britského seriálu se děj částečně liší, takže pokud jste ho viděli už před četbou stejně jako já, nebudete se nudit. Jediným důsledkem je, že FU má pro mě tvář Iana Richardsona a krále vidím jako Michaela Kitchena. Americký seriál jsem neviděla a zatím mě to ani neláká.

23.03.2019 5 z 5