Viva23 Viva23 komentáře u knih

☰ menu

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Tato kniha vypráví o chlapci, který se jmenuje Karlík Buket. Bydlí s rodiči a prarodiči v malém domě. Nemají moc peněz a jsou chudí, ale přesto se mají dobře. Karlík bydlí ve městě, kde je veliká a slavná továrna, ale je zavřená, a proto se do ní nikdo už dlouho nepodíval. Willy Wonka, který továrnu vlastní, dal do 5 čokolád 5 zlatých kuponů. Ten, kdo je nalezl se mohl podívat do továrny . Když se o tom Karlík dozvěděl, byl smutný ,protože dostává čokoládu jenom na jeho narozeniny. Moc rád by se do továrny podíval. Jednou když šel ze školy ,našel na zemi ve sněhu peníze. Koupil si za ně jednu Wonkovu skvělou čokoládu, ve které našel zlatý kupon. Když se vrátil domů, všem řekl, že našel kupon. Byl nadšený jako nikdy před tím . Navštívil Wonkovu továrnu a zažil plno dobrodružství.

Překvapilo mě, že Karlík našel kupon, i když jeho rodina je tak chudá a dostává čokoládu jenom na narozeniny.

Tuto knihu doporučuji, protože je hodně dobrodružná a zábavná

09.01.2019


1000 nejzvídavějších dětských otázek 1000 nejzvídavějších dětských otázek Sabine Fritz

Tuto knihu si stojí zato přečíst ,protože se zní můžete něco nového naučit a něco nového dozvědět
tato kniha mě překvapila tím že v ní je hodně zajímavých otázek které jsem předtím nevěděla.

07.11.2018 5 z 5


Rychlý jako vítr Rychlý jako vítr Carola Wimmer

Příběh se odehrává na farmě u Miky babičky která učí děti jezdit koni .
Hlavní postava je Mika.
Mice končí prázdniny a těší se že pojede se svojí nejlepší kamarádkou na
tábor na který se spolu těší už hodně dlouho. Mika se při rozdávání vysvědčení dozví že se jí moc nedařilo a že propadla je s toho hodně smutná a myslí si, že je k ničemu, když se to dozví její rodiče.
Řeknou jí, že se musí víc učit a pošlou jí k babičce, kterou nikdy neviděla i když se u ní musí učit seznámí s jedním koněm který se jmenuje Ostwin. Mika se dozví, že rozumí řeči koní a, že není k ničemu.
V knize se mi líbilo, když se Mika učila jezdit na koni. Téhle knize bych dala 5 hvězdiček, protože mi ukázala, že každý je v něčem výjimečný.

17.09.2018 5 z 5