Vittani Vittani komentáře u knih

☰ menu

Léto, jako když vyšije Léto, jako když vyšije Eliška Horelová

Kniha je dívčí román. Je o koních, mých oblíbených zvířatech. Líbí se mi proměny povahy a cílů hlavní postavy. I když to není fantasy, kniha mi sedla svým stylem. Myslela jsem si, že to bude zase něco nečitelného, ale kniha mě příjemně překvapila zápletkami. A je též tlustá-další plus. Dávám pět hvězdiček.

26.01.2016 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Když jsme tuto knihu dostali za povinou četbu, myslela jsem, bůh ví jak nebude nudná... Omyl! Ona není nudná, není zábavná!... Je totálně závislácká. Lepší knihu ze žánru sci-fi jsem ještě nečetla. Napínavé dobrodružství Parzivala/Wada ve světě OASIS, ale i v tom normálním vtáhne do děje.
Kniha je dobře napsaná, má napínavý děj, ve kterém se ale čtenář neztrácí. A je tam i spoustu překvapení- například poloha první brány. Doufám, že kniha bude dobře zfilmovaná, nebo vyjde další díl. Četla jsem ji ve dvanácti letech a dávám... dávám.... pět.... bonusových životů v Pacmanovi! :-P
A teď už nerušte- jdu se nalogovat...

09.12.2015 5 z 5


Ocelové město Ocelové město Jules Verne

Je to velmi dobře napsaná kniha, děj je dobrý. Je v něm dobře vidět, jaká katastrofa se může stát díky špatně využitým penězům. Znovu musím obdivovat Verneovu intuici. Hezká je i ilustrace na obálce.
Dávám pět hvězdiček. Četla jsem ji ve 12 letech.

17.11.2015 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Kniha je dobrá a tlustá, o mých oblíbených zvířatech, z mého oblíbeného žánru... Je tak akorát mezi světem fantasy a drsnou realitou. A občasné vtipy jsou také vítané. Prostě poklad... Celou sérii jsem přečetla dvakrát a pořád mě baví. Jediná pravopisná chybka, které jsem si všimla, je na straně 411 vlevo dole- Orich se zachechtal. Ovšem to dokáži pochopit :-).
Kdybych měla za každou hvězdu dát "plusko", neboli něco dobrého, čeho jsem si u této knihy všimla, měla by jich doopravdy hodně... Zde je maximum pět hvězd, takže dávám šest! :-)
Četla jsem ji poprvé v osmi letech, podruhé v jedenácti.

08.11.2015 5 z 5


Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Velmi, velmi vtipná kniha, jak jinak než humoristickém žánru.
"Chrupky" H*Y*M*A*N* K*A*P*L*A*N*A jsou doopravdy nezapomenutelné. Knížka je pro děti asi od 9 let, ovšem pobaví i dospělé. Já jsem jí četla v 11 letech, od té doby jsem si ji přečetla ještě několikrát, přičemž jsem při ní spolehlivě dostávala záchvaty smíchu. Kniha se dobře čte a kdykoliv přestanete, ještě nějakou dobu se Vám v hlavě ozývá ozvěna "chrupek" pana Kaplana. Líbí se mi také, jak si pan Kaplan dokáže udržet chladnou hlavu. Také je dobré, že H.K. nemá jen odpůrce, ale i nějaké zastánce. Knížka se mi doopravdy moooc a moooooooooooc líbí :-).

07.11.2015 5 z 5