veveřice11 veveřice11 komentáře u knih

☰ menu

Gejša Gejša Arthur Golden

Tedy, po přečtení všech těch nadšených hodnocení jsem čekala něco víc. Začátek byl velmi napínavý, srdceryvný, ale dále to za moc nestálo. Korunu tomu nasadil poměrně banální, přeslazený závěr. Trochu zklamání, ale alespoň jsem se dozvěděla něco o životě v Japonsku.

10.08.2019 3 z 5


Léčba Schopenhauerem Léčba Schopenhauerem Irvin D. Yalom

Kniha, ve které si snad každý dokáže najít to své. Poučí nejen o způsobu fungování skupinové psychoterapie, filozofii, životě Arthura Schopenhauera, ale i o smrti a tom, jak se s ní vyrovnat.

11.07.2017 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Od této knihy jsem čekala něco víc. Místy velká nuda. Nicméně místy to také bylo velmi pěkné, milé :). Koneckonců - co na tom, když některé méně zábavné pasáže přeskočíte?

11.07.2016 4 z 5


Muž, který naslouchá koním Muž, který naslouchá koním Monty Roberts

Velmi příjemné, oddechové čtení na prázdniny. Doporučuji nejen milovníkům koní. Kniha se bude líbit každému, kdo se zajímá o komunikaci člověka a zvířete. Kromě toho se dozvíte mnoho zajímavého ze života tohoto "zaříkávače" :)

08.07.2016 5 z 5


Já jsem Malála:  Příběh dívky, jež bojovala za vzdělání a kterou postřelil Tálibán Já jsem Malála: Příběh dívky, jež bojovala za vzdělání a kterou postřelil Tálibán Christina Lamb

Kniha krásně ukazuje, že sám islám zlý není. Zlí jsou jen lidé, co si ho špatně vykládají. Islám není problém, problém je mentalita některých lidí! Nebojme se muslimů, bojme se teroristů.

Pro mne to byla především kniha o islámu a životě v Pákistánu. Kromě toho je to ale krásný příběh o odvaze jedné rodiny. O odvaze, síle a jejich vzájemné podpoře a lásce, která se zdá až neuvěřitelná.

23.04.2016 5 z 5


Paci, paci, pacičky... Paci, paci, pacičky... Václav Bauman (p)

Popravdě řečeno, nezasmála jsem se u knihy ani jednou. Natolik to bylo drsné a nervy drásající, plné utrpení. Ovšem napsáno je to mistrně, o tom není pochyb.

Jedním dechem.

Škoda, že je toto dílo tak málo známé.

27.03.2016 5 z 5


Král Král Kåre Holt

Doporučuji nejen fanouškům historie. Do děje to vtáhne každého, kdo rád čte drsné dobrodružné příběhy. Pečlivé grafické zpracování, které se u nových knih málokdy vidí, je krásnou třešničkou na dortu.

10.01.2016 5 z 5


Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Z tohoto "pokračování" jsem měla pocit, že Christiane lituje toho, co všechno na sebe díky knize My děti ze stanice ZOO prozradila světu. A tentokrát se snažila stejnou chybu neudělat. Proto je Můj druhý život slabší, nudnější, přesto však myslím velmi zajímavý pro ty, kteří byli dětmi ze stanice ZOO uchváceni.

09.01.2016 5 z 5