.verda. .verda. komentáře u knih

☰ menu

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Začátek knihy mě velmi mile překvapil, bavilo mě číst trefné přidrzlé poznámky Báry. Konec je však nedotažený, motivy se neustále opakují, autorka jako by ztratila původní šmrnc.

01.10.2018 3 z 5


Pajasan Pajasan Vratislav Brabenec

Nádherná kniha, která se svou jednoduchostí a skrytým humorem snaží postihnout tragiku dnešní doby. Cítím z ní Brabencovu nostalgii i snahu předat střípek moudrosti mladé generaci.

04.06.2018 5 z 5


Zeptej se táty Zeptej se táty Jan Balabán

Obdivuji roztříštěnost jednotlivých příběhů, která je však na konci zabalena do úžasné pospolitosti. Málokteré kniha přiměje člověka opravdu přemýšlet nad životem, a tahle je jedna z nich. Ačkoli bych ji ráda zhltla celou najednou, nešlo to, člověk ji musí číst po malých dávkách. A v neposlední řadě - ten jazyk a schopnost vyjadřování, jednoduše zážitek.

10.11.2016 5 z 5


Cesta na sever Cesta na sever Karel Čapek

Četla jsem po absolvování velmi podobné cesty a ačkoli dnes je Norsko jednou z nejbohatších zemí světa, což v Čapkově době neplatilo, popis přírody a lidí stále věrně odpovídá. Kniha mě často nutila k úsměvu nad neměnností popisovaného. Vše je úžasně barvitě a trefně zachyceno. Škoda jen, že dnes už člověk na NordKapp volí jinou cestu než autor :-)

05.07.2016 4 z 5