VendulaB Online VendulaB komentáře u knih

☰ menu

Ovál Ovál Jiří Homola

Velmi dobrá česká detektivka - na to, že se jedná o debut autora, je kniha skutečně velmi slibná. Dobře napsaný příběh, hlavní hrdina je propracovaný a lidský, zápletka je uvěřitelná. Snad je to začátek úspěšné série.

29.04.2024 5 z 5


Diana: Její nový život Diana: Její nový život Andrew Morton

Tato kniha je snad ještě hloupější a zbytečnější než první díl. I když je autor evidentně Dianiným fanouškem, dělá ji knihou medvědí službu. Jedno velké utrpení a ztráta času.

29.04.2024 3 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Není to špatná kniha, ale musím souhlasit s předchozími hodnotiteli - první část není literárně žádný skvost, text je poměrně neobratný. V druhé polovině, kdy napětí graduje, je to už lepší. Část hlavní zápletky (mimochodem dá se poměrně brzy vytušit) mi přišla přitažená za vlasy a ne zcela uvěřitelná. Nicméně kniha stojí za přečtení.

29.04.2024 4 z 5


Diana - Jej pravdivý príbeh Diana - Jej pravdivý príbeh Andrew Morton

Velmi slabá kniha, absolutně jednostranná - působí naprosto nedůvěryhodně. Čte se rychle, ale autor si hodně často protiřečí a vlastně je to celé jedna velká nuda. Ztráta času.

20.04.2024 3 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Absolutní bomba! Knížka je naprosto skvělá, čtenáře okamžitě vtáhne, postavy jsou vykresleny geniálním způsobem, a to až na dne jejich duše. Nic zde není černobílé. A napětí, kterým je celá kniha prostoupena, je naprosto neuvěřitelné. Tuto knihu si musíte přečíst.

18.04.2024 5 z 5


Královské poklesky Královské poklesky Leslie Carroll

Kniha probíhá anglické dějiny a v krátkosti informuje o všech významných milenkách a milencích králů, královen a následníků. Je to celé letem, světem, spousta příběhů je na jedno brdo. I bez nějakého moralizujícího pohledu je třeba říct, že se vybraní monarchové často chovaly jak naprosté hovada a výše veřejných finančních prostředků vynakládaná v této oblasti je naprosto skandální.

12.04.2024 4 z 5


Úkryt Úkryt Lisa Gardner

Není to úplný propadák, ale kniha mě zkrátka příliš neoslovila. Sice dokáže rychle vtáhnout do děje a ten celkem odsýpá, postavy jsou ale nemastné, neslané a čtenář si k nim nevytvoří žádné pouto.

10.04.2024 4 z 5


Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Novinářem v Číně 2: Nezešílet! Tomáš Etzler

Výborný druhý díl úžasné zprávy o životě v současné Číně. První díl mě nadchnul o malinko víc, ale stále se jedná o úžasné čtení. První díl je více o Číně, druhý je více o autorovi samém. Ten je zde otevřený, upřímný a tvrdý - k ostatním, ale i k sobě. Rozhodně doporučuji.

10.04.2024 5 z 5


Král Slunce Král Slunce Nancy Mitford

Skvělé téma, slabé zpracování. Kniha je dost nečtivá, skáče z jednoho na druhé, postavy se pletou, příběh není dobře vyprávěn. Bojovala jsem, abych vůbec dočetla.

01.04.2024 3 z 5


Výjezdovka Výjezdovka David Urban

Soubor povídek popisující reálnou službu u Policie. Zajímavé spíše jako dokument, než jako detektivka. Neurazí, nenadchne.

01.04.2024 4 z 5


Přízeň Fortuny Přízeň Fortuny Colleen McCullough

Další úžasný díl, tentokrát dostávají velký prostor Caesar, Crassus a Pompeius. Čtenářská lahůdka - nadřete se, ale stojí to za to.

27.03.2024 5 z 5


Štvanice Štvanice Martin Goffa

Výborný, smutný a zcela uvěřitelný díl. Velmi dobře a živě popsány pocity hrdiny po prožité tragédii. Příběh vtáhl okamžitě, všechno jsem hrdinovi věřila. Trochu jiná detektivka, ale rozhodně doporučuji.

12.03.2024 5 z 5


Předveďte mrtvé Předveďte mrtvé Hilary Mantel

Výborný druhý díl série o životě Thomase Cromwella, tentokrát v době slávy a smrti Anny Boleynové. Čtenářsky stravitelnější než první díl, stokrát popsaný příběh ze zcela jiného úhlu. Super.

12.03.2024 5 z 5


Žiju bez dětí Žiju bez dětí Martina Hynková Vrbová

Potenciálně velmi zajímavé téma, bohužel výsledek se příliš nepovedl. Až na výjimky působí dotazované ženy nesympaticky, rozhovory nejsou příliš zajímavé. Asi jsem čekala něco trochu jiného.

12.03.2024 4 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Tentokrát lehké zklamání, především v porovnání s posledními díly série. Necítila jsem žádné napětí, příběh mě příliš nezaujal, spíše se jen tak táhl. Miluju H. H., ale tentokrát se to nepovedlo.

04.03.2024 4 z 5


Královská revoluce: Kate a Meghan Královská revoluce: Kate a Meghan Anastázie Harris

Pro milovníky bulvární stránky života královské rodiny je to skvělá kniha. Je kraťoučká, přečtete ji za chvilku. Přináší ale celou řadu zajímavých souvislostí, které mnohé vysvětlují. Pro specifický okruh čtenářů je to prima jednohubka.

04.03.2024 5 z 5


Jistě, pane premiére 1 Jistě, pane premiére 1 Jonathan Lynn

Výborně čtivá, vtipná a ironická kniha. Jen už je na ní přece jenom znát, že byla napsána před mnoha lety. Na druhé straně je ve spoustě aspektů neuvěřitelně aktuální.

04.03.2024 4 z 5


A všichni svatí spali 2 A všichni svatí spali 2 Sharon Kay Penman

Výborný, čtivý, čtenářsky velmi přístupný historický román - pokračování války Štěpána a Maud. Tento díl navíc okořeněný přítomností atraktivních Jindřicha a Eleonory. Doporučuji.

04.03.2024 5 z 5


Nehanebné neviniatko Nehanebné neviniatko Dominik Dán

Absolutně skvělá detektivka, perfektně čtivá, dáte ji téměř na jeden nádech. Není, co vytknout, skvělý čtenářský zážitek.

04.03.2024 5 z 5


Hra králem Hra králem Michael Dobbs

Rychlejší rozjezd než v prvním díle, zajímavý zákulisní boj král/premiér, samotný příběh ale tentokrát něco slabší. Celkově ale velmi dobré a čtivé.

13.02.2024 5 z 5