uzivatel9120 uzivatel9120 komentáře u knih

☰ menu

Pět minut po půlnoci Pět minut po půlnoci James Thayer

Kombinace velmi reálného prostředí konce 2 světové v Německu s nereálným, ale napínavým příběhem o americkém super-agentovi (Rambo křížený s 007). Čelo se to samo.

23.12.2023 5 z 5


Čtyři po půlnoci Čtyři po půlnoci Stephen King

Výborné povídky, hlavně časožrouti a policajt z knihovny (to už je svým rozsahem skoro román)

23.12.2023 5 z 5


Poledne, XXII. století Poledne, XXII. století Arkadij Strugackij

Nebudu davat hodnoceni, protoze kniha asi neni pro mě (aspon podle vysokeho hodnoceni ostatnich). Jazyk mi nevyhovoval, špatně se mi to četlo, většina rozhovory nedává smysl, nechápal jsem o čem to vlastně je. Technické záležitosti jsou jen divně pojmenované nesmysly (jak se to hraje na Clarkovu preciznost). Násilím jsem přečetl půlku, pak jsem to vzdal...

23.12.2023


Život není takový, jak si přejeme: Životní příběh prvorepublikového pražského detektiva Život není takový, jak si přejeme: Životní příběh prvorepublikového pražského detektiva Zdeněk Jirásek

Na první pohled zajímavá kniha, zajímavé téma. Ale naprosto to kazí zvolený jazyk u přímé řeči - stejně mluví prezident TGM i šlapka, gestápák i hospodský. Naprosto. Autorovi doporučuji nahlédnout do Panoptika města pražského, jak vhodně zvolený jazyk umí navodit atmosféru... Druhý problém je (ne) uvěřitelnost osudu hlavního hrdiny, který se zná s každým slavným čechem.

11.01.2022 2 z 5


Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu Jaroslav Foglar

Na Foglarovi jsem vyrostl, ale když jsem si teď přečetl pár jeho knih, tak jen Hlavolam a Rychlé šípy jsou čitelné - vše ostatní čpí patosem a opěvováním mladické krásy (ti zlí jsou většinou škaredí...)

11.01.2022 5 z 5