uzivatel35424 uzivatel35424 komentáře u knih

☰ menu

Stopařův průvodce po Galaxii Stopařův průvodce po Galaxii Douglas Adams

Konečně jsem se dostala k přečtení knížky, filmové zpracování znám už dlouho. Musím říct, ze sci-fi vůbec nemusim, ale když je to zabaleno do anglického humoru, tak mi to vůbec nevadí. Neradila bych to do úplně oddychoveho čtení, vzhledem k množství podivných ale vtipných výrazu . Obdivuju překladatele :-)). Moc mě to bavilo, doufám, ze doctu i zbytek.

19.03.2024 5 z 5


Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

V Edinburghu jsem nějaký čas zila, takže kniha byla pro mě jasná volba hlavně lokaci, protože to město je takové ponure už svou vizáží a musím říct, ze mě to opravdu bavilo. Ale nevim, jestli to nebylo i trochu tím, ze všechny popisována místa znám :-D. Prijemne krimi na večery !

23.02.2024 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Celá série je podle mě vydařená, bavil mě každý díl a vše dávalo smysl. Prijemna krimi na večery. Těším se na další knížky od autora :)

23.02.2024 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Četla jsem to už jako pubertak na doporučení mamky (která je posedlá horory) a moc mě to bavilo a byl to můj úvod do tvorby tohoto autora. Musím si ji zase po letech precist, protože filmy staly za starou backoru :-).

21.02.2024 4 z 5


Zdál se mi zase ten stejný sen 3 Zdál se mi zase ten stejný sen 3 Joru Sumino

Musím říct, ze mě ta série mile překvapila. Je to takové dětské, upřímne a vlastně i ctive pro dospelaka, protože to zase chápe trochu jinak. Zavedla bych to jako povinnou četbu na škole . Hezky vykreslene postavy, se kterými se hlavní postava na své cestě životem setkala. Konec mě opravdu překvapil - popis nelhal :-).

21.02.2024 5 z 5


Kocour, který zachraňoval knihy Kocour, který zachraňoval knihy Sósuke Nacukawa

Velmi roztomilé filozofické dílo, které mě moc bavilo. Je to o klukovi, který hledá knihy v labyrintech a vlastně i sám sebe, doprovází ho přitom kocour a později i kamaradka. Přiznám se, ze miluju japonskou kulturu a kočky, takže jsem po knize sáhla hlavně díky tomu, ale prijemne mě překvapila. V knize najdete i spoustu odkazů na jiné klasické autory, které si rada přečtu.

21.02.2024 5 z 5


O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Můj oblíbeny autor, kterého jsem četla jako dospívající. Jeho humor je mi velmi blízký a připomíná mi to naše rodinné příhody. Pohodové čtení třeba na dovolené :-)).

19.02.2024 5 z 5


Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Miluju japonskou kulturu, takže mě ani knížka tohodle typu neurazi. Jednoduche a ctive, navíc ta ulička plna antikvariátů a knihkupectví opravdu existuje (googlila jsem si to ). Těším se na další ! Skoda, ze taky nemám strýčka vlastnici antikvariát :-)))

19.02.2024 4 z 5