Tyna_V Tyna_V komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Jsem touto sérií naprosto posedlá a nemohu se dočkat, až se pustím do dalšího dílu. Děj je neskutečně napínavý a obsahuje vše, co by mělo správné fantasy obsahovat.

25.02.2024 5 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

První kniha, kterou jsem od autorky přečetla a rozhodně nejsem zklamaná. Fantasy miluji a tohle je pro nás nadšence trefa do černého.

25.02.2024 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Nepochopitelné, že v dnešní době stále existuje země s tímto režimem. Při předmluvě autorky, kde píše, že se snažila vypravěče nesoudit, říkala jsem si: " Jak by vůbec mohl někdo soudit člověka, co si tímto prošel?" Po pár příbězích, kdy muž utekl sám a nechal rodinu napospas režimu, přestože věděl, že je čeká vyslíchání, tábor a možná i poprava jsem musela přemáhat i samu sebe, abych nesoudila. Nikdo si však nedovedeme představit, jak by reagoval každý z nás na jejich místě. Kniha velmi hezky zpracovaná včetně ilustrací, přečetla jsem ji tak rychle, až mě to samotnou mrzelo.

20.01.2022 5 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Za mě dokonce lepší, než díl první ( pokud je to vůbec možné). V této knize jsem si našla svou oblíbenou povídku a už se nemůžu dočkat, až zjistím v dalších dílech více o Geraldově životě.

14.03.2021 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Knihu jsem si přečetla až po zhládnutí filmu a překvapilo mě jak moc se liší. Hardin je větší hajzl, Tessa je víc uječená a je to celé takové hysterické. Dokážu pochopit i stranu odpůrců i stranu obdivovatelů, jelikož jsem se od knihy nemohla odtrhnou i když jsem si neustále ťukala na čelo, že tohle přeci není normální. Hardin v knize nebyl vůbec můj typ ( toto není urážka pro potetované lidi s piercingy) a nedokázala jsem tedy ani pochopit, jak se (takový vulgární kluk, který přestože tvrdil, že nepije očividně pil a choval se jako hajzl) může někomu líbit. Knihu hodnotím zlatým středem a před přečtením dalšího dílu si rozhodně potřebuji dát od ječení a toxických lidí chvíli pauzu :D

11.02.2021 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Krátká kniha, přečtená za jedno odpoledně, což však nijak neubírá na její kvalitě. Jazyk není nijak složitý, ale příběh vypraví mladá slečna, takže je to pochopitelné a přidává to na autentičnosti. Po dočtění jsem měla smutnou náladu, a to jen potvrzuje samotnou kvalitu psaní. Chápu, že lidem co hledají složitější literaturu možná nebude připadat dostatečně propracovaná, já jsem však byla spokojená a mohu jen doporučit,

11.07.2020 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Naprostá klasika, kterou by si měl přečíst snad úplně každý.

11.07.2020 5 z 5


Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Knížku dostala má babička jako dárek a celou dobu u ní ležela v koutě s tím, že ji nepochopila a nechce se jí to číst. Jako zástupce mladší generace, jsem se jí teda ujala a vůbec se mi nezdála špatná. Byla vtipná, napínavá a dobře se četla. Musím uznat, že u romantického příběhu jde tak nějak pozdat, že autorem je muž, jelikož ženské autorky píší romantické příběhy více propracovaně. Když se to vše sečte, knihu určitě doporučuji, ale po zkušenosti v rodině spíše mladším generacím, které dokáží svět umělé inteligence pochopit :)

03.07.2020 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Jedním slovem: úžasná.

23.06.2020 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Námět mě velice zaujal, na knihu jsem se těšila. Z přběhu jsem však byla trošku zklamaná.

23.06.2020 3 z 5


Sedm dní spolu Sedm dní spolu Francesca Hornak

Tato kniha byla velkým překvapením. Očekávala jsem něco naprosto jiného, ale nebyla jsem zklamaná. Zápletka suprová, dokonce i slza ukápla, nemůžu jinak, než plné hodnocení.

23.06.2020 5 z 5


Výjimečná Výjimečná Kristin Cashore

Kniha spíše pro dívčí čtenářky. Čtivě napsaná, ale některé pasáže trošku přitažené za vlasy. Milovníky fantasy však hádám nezklame.

23.06.2020 4 z 5


Znovuzrození Dračího oka Znovuzrození Dračího oka Alison Goodman

Od knihy jsem neměla vysoké očekávání, ale příjemně překvapila. Musím podotknout, že se jedná spíše o dívčí čtení, ale můj přítel ji také přelouskal a nebyl zklamaný. Milovníkům fantasy jednoznačně doporučuji.

23.06.2020 5 z 5