tomkve tomkve komentáře u knih

☰ menu

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Ach... Celá série je prostě skvělá. Opravdu mě chytla za srdce a budu se k ní ráda vracet. Asi jako většina miluju Benjiho a nebojím se to přiznat. Musela jsem si knihu rozložit a číst fakt pomalu, protože to jinak nešlo. Na něco takového se potřebuju soustředit a užít si to. I když se některé myšlenky občas opakují,tak mi to vůbec nevadilo. Prostě trefa do černého. Prásk!!

26.04.2023 5 z 5


Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Nerozumím vysokému hodnocení. Za mě nereálné, což jsem očekávala,ale prostě mě to nebavilo. Kavárna v Kodani se mi líbila moc,toto bylo zklamání.

16.02.2023


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Já jsem se bavila...velmi dobře. Ta jeho přirovnání nemají chybu. Ráda po ní zase časem sáhnu.

11.02.2023 4 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Bylo to milé, předvídatelné a podle červenoknihového kopíráku. Ale taky to bylo čtivé a vtipné, takže pokud po ní sáhnete, tak určitě neočekáváte žádného Dostojevského a nebudete zklamaní. Byla jsem příjemně překvapena.

11.02.2023 4 z 5


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Miluju tlusté knihy a miluju Galbraitha...ale...kdyby to bylo o polovinu kratší, tak je to pořád dost dlouhé. Absolutně jsem netušila, kdo je vrah, jako vždy v této sérii. Všechny ty horoskpičiny mě dost otravovaly, ale asi to byl účel, aby rozptýlila pozornost. Kvituju posun ve vztahu ústřední dvojice, teď jsou BF, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. Na další díl už se těším, jako vždy. Snad nebude růst počet stran exponenciálně.

11.02.2023 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Asi jsem měla jiná očekávání. Popis přírody úžasný, popis maloměsta a společnosti jen okrajově, popis samoty hlavní hrdinky...až moc. Všichni odešli, moc jí chyběli, ale nikdy je nehledala, nic pro to neudělala... Od půlky nuda, dočetla jsem to na sílu, abych věděla, jestli to byl zase zahradník...

09.02.2023 3 z 5