tomas6525 tomas6525 komentáře u knih

☰ menu

Mustaine – heavymetalové paměti Mustaine – heavymetalové paměti Joey Layden

No nevím, podle mě Mustaine touto knihou jen potvrdil, že je opravdu takový blb, jak se o něm léta traduje. Přibarvené feťácké historky vyznívají trapně, stejně jako jeho nalezení Ježíše spasitele :) Klasické vejpitkářské blábolení o napraveném hříšníkovi, prostě jedno velké klišé. Nebaví mě ani jeho neustálé předhazování, jak měl ve všech sporech vždy pravdu (čemuž nevěřím) ani jeho ego, kdy vidí Megadeth jako metalovou superhvězdu, která je větší než Slayer .. tak to ani omylem, haha:)) a jeho nikdy nekončící obsese Metallicou, kdy si myslí, že je jedním z nich, je taky docela trapas :) Ale napsaný je to čtivě,to zase jo.

12.02.2021


Ani sami bohové Ani sami bohové Isaac Asimov

Prislo mi to nedotazene. Navaznost mezi tremi dily minimalni. Komunikace mezi svety utata hned v zarodku. Souhlasim, ze si autor trochu masiruje ego. Na druhou stranu napady ve vsech trech povidkach jsou fascinujicim zpusobem silene.

14.08.2020


Marťanská kronika Marťanská kronika Ray Bradbury (p)

Zvláštní kniha. Zajímavý pohled na věc, některé z příběhů opravdu mrazivé. Určitě si to musím přečíst znovu..

03.06.2020


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Začátek zajímavý, jednotlivé příběhy také, ve finále to však celé nějak vyšumělo. Jednotlivé příběhy se vlastně vůbec nepropojili a knize tak chybí očekávaný závěr anebo pointa. Čtenář se de facto celých těch 500 stránek těší na finále, které to celé nějak vysvětlí, to bohužel nepřichází. Škoda. Kniha je fajn, ale určitě bych ji neřadil mezi zásadní sci-fi díla, jak je často uváděno.

03.06.2020