TetaHa TetaHa komentáře u knih

☰ menu

Kostely Kostely Petr Dvořáček

Kniha popisuje 70 nejkrásnějších kostelů, basilik, katedrál... v Čechách i na Moravě. Je určena zejména všem milovníkům sakrální architektury, a taky výletníkům, kteří rádi objevují krásy naší země. V knize jsou totiž popsány nejen notoricky známé stavby z Prahy, Olomouce, Brna..., ale i nádherné stavby v malých městech, které, i když jsou významné, tak bývají stranou návštěvnického zájmu. Kniha je doprovázena nádhernými fotografiemi. Vhodné i jako dárek.

07.05.2022 5 z 5


Hlas Hlas Arnaldur Indriðason

Moje první kniha tohoto autora. Příjemná detektivka na povánoční lenošení. Odehrává se v lepším hotelu v Islandském hl. městě. Napínavá, dobře se čte. Kniha už vyšla ve 2. vydání (2018) a má mnohem hezčí obálku než první vydání.

05.01.2019 4 z 5


Tajemná místa naší země Tajemná místa naší země Petr Dvořáček

Skvělá knížka. Autor se v ní zastavuje na mnoha místech naší republiky, která jsou nějakým způsobem spojená s něčím tajemným. Třeba s tajemstvím templářů, s tajemstvím smrti, ďábla, pohanských svatyň, keltů, světců a různých zázraků.
Některá místa jsou mně dobře známá (Dolní Kounice, Vraclav, Mikulčice, Kostnice a Kapucíni v Brně, Templštejn, Býčí skála...), ale o mnohých slyším poprvé, a tak se moc těším, až je při svých výpravách taky "objevím". Kniha je doplněna o spoustu fotografií a může skvěle posloužit při plánování výletů.

07.05.2017 5 z 5