Teryysekk99 Teryysekk99 komentáře u knih

☰ menu

Výlet do Španěl Výlet do Španěl Karel Čapek

(SPOILER) Výlet do Španěl - Karel Čapek
Děj se odehrává ve Španělsku v první polovině 20. Století, kde se Karel Čapek vydal do Španělska vlakem, přitom se po cestě nic zajímavého nestane, akorát srážka vlaků. V knize popisoval zvyky, města, lidi a celkový Španělsko. Vyprávěl tam o městech jako Madrid, kde mluvil o hlavním městě "Puerta del sol". Také popsal do detailu město Toled, vypráví o jeho historii, památkách a různých zajímavostí. Také ho tam fascinovali bíčí zápasy, při čemž přiznal že mu zvířat bylo docela líto a že se mu líbilo ale někdy působili trapně, podle Čapka byl nástup zápasníků nejhezčí.

Kniha se mi docela líbila jediný můj problém je že mě cestopisy moc nezaujali. Nicméně knihu doporučuju, pokud se rádi dozvíte něco o jiné kultuře a zemi.

13.02.2024


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Kniha je dobrá, líbila se mi, je hezky napsaná a vcítíte se do děje. Je spíše určena pro čtenáře, kteří rádi čtou Queer romance.

Kniha se odehrává ve Španělsku. Hlavní postava Denis se svojí přítelkyní pojedou na dva měsíce jako animátoři do Španělska, kde Denis potkává kluka jménem Vincent. Denis ho od jejich prvního shledání nemá zrovna moc v oblibě. to se ale bude měnit hlavně po určitém rozhovoru s Vincentem.

02.10.2023


Analfabeta Negramotná Analfabeta Negramotná Ján Uličiansky

(SPOILER) Knížka je o holce jménem Bětka Panenková, zvaná Analfabeta negramotná která nikdy žádnou knihu nečetla, chodila za školu, nechtěla se učit ani psát. Jediný co jí bavilo bylo sprejování po zdech. Když poprvé vejde do knihovny vidí různý nápisy, šipky a různé oddělení. Neuměla to přečíst tak se rozhodla někam jít. Knihovnice která si ji všimla šla za ní a po chvíli si všimla jak se zmenšuje, když se na ní Bětka otočila vyděsila se a utekla. Utekla až do Knihy o Palečkovi... Kniha se mi líbila, je vtipná a hezká, líbilo se mi jak se dostávala i do jiných pohádek a potkávala různé postavy z knih, kniha by bavila i starší, taky se mi líbili ty ilustrace. Dávám jí 10/10.

07.02.2023 5 z 5