svist007 svist007 komentáře u knih

☰ menu

Divergence Divergence Veronica Roth

Po knížce jsem skočil s velkým očekáváním po doporučení kamarádky. Musím však říci že mě celkem zklamala. Jsem militarista tudíž mě opravdu překvapily některé techniky jejich výcviku. Kniha je, dle mého názoru, v mnoha věcech nedomyšlená. Pokud si chcete přečíst knihu s podobným zaměřením, přečtěte si Hunger Games, proti kterým nemám nejmenší výhrady. I tak ale skládám velikou poklonu Veronice Roth, vzhledem k jejímu věku v jakém začala knihu psát. I tak však knihu nechválím a nedoporučuji.

30.01.2015


Rány na cti Rány na cti Anthony Riches

Tato kniha mě v mnoha ohledech velice zaujala. Je to zajímavě pojatý román který se snaží přiblížit lidem bojové techniky, zbraně a vojáky starověkého Říma. Nenechte se odradit pestřejším slovníčkem protože to k životě vojáků patří :) Zatím mám přečtené tři díly a netrpělivě čekám na další v knihovně :)

30.01.2015 4 z 5


Soumrak Soumrak Dmitry Glukhovsky

Tak dobrá kniha jako Jeho předchozí knihy Metro. Kniha je originální a zajímavě napsaná. Nemám žádné výhrady. Dávejte si však pozor protože večer budete rosvěcet baterku a kontrolovat rohy pokoje :D Jinak musím doporučit a doufám že Dmitry Glukhovsky bude dále psát takto zajímavé knihy ;)

30.01.2015


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Tahle edice je opravdu poutavá. Kniha obsahuje nespočet nečekaných zvratů. Knihy s tímto námětem ,,po třetí světové válce" se začínají objevovat mnohem častěji a tahle patří k těm nejlepším. Kniha vás zaujme a budete ji číst dlouho do noci a hned ráno bude prvním na co budete po probuzení myslet (připravte se i na sny :D). Knihu vřele doporučuji a těším se na pokračování filmu ;)

30.01.2015 5 z 5


Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr Christopher Paolini

Tato čtyřdílná edice patří, dle mého názoru mezi vůbec nejlepší fantasy...Brisingr a Inheritance jsem přečetl jedním dechem za dva dny. Kniha je naprosto neuvěřitelně napsaná. Je to dílo které jsem přečetl již 3x a vždy mě v něčem překvapí. Doporučuji!!!

30.01.2015 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Naprosto neuvěřitelná kniha. Co se mě týče, přečetl jsem ji jedním dechem. Místy jsou pasáže opravdu stahující do děje. A ke komentářím typu jako: ,,Chvílemi to bylo sdlouhavé" nebo tak, se dá říct jen jedno, ti chytráci kteří toto píšou nejspíše ani nečetli Pána Prstenů. :D Lidi jestli vám připadali nějaké pasáže sdlouhavé a přitom nezajímavé tak si přečtěte Pána Prstenů a nebo ještě lépe druhý díl nesoucí název Eldest ze čtyřdílné edice Eragon. A ještě nejspíše nečetli ani jedinou knihu od Julese Verna. Jsou to velmi slavné knihy, Pán Prstenů dle mého názoru vůbec nejslavnější a nejlepší kniha vůbec. Ale zpátky k Metru. Rozhodně nedejte na některé lidi. Musíte si ji přečíst sami a posoudit. Co se týče konce je naprosto úžasný, omlouvám se komentáři přede mnou od Esie ale jestli čekal/a konec jako u Jeníčka a Mařenky tak ať si radši čte pohádky. Mě osobně ten konec nesmírně nadchnul. Kniha se mi líbila i s toho důvodu že jsem militarista ale neznám nikoho kdo tu knihu četl a řekl proti ní jediné. Je to naprosto úžasná kniha.

Dále doporučuji i pokračování Metro 2034. Ale pozor! Nejde o volné pokračování!

Ode mě dostává kniha 9/10

30.09.2014 4 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Naprosto dokonalá kniha. Rozhodně každému doporučuji... :D

12.05.2014 4 z 5