Světluška4 Světluška4 komentáře u knih

☰ menu

Dcery jezera Dcery jezera Wendy Webb

Trochu jiný žánr než běžně čtu, ale kniha mě zaujala. Kniha se mi celkově líbila, líbilo se mi prolínání minulosti a současnosti. Druhou půlku knihy jsem četla rychle, protože mě lákalo rozluštit stoleté tajemnství. Pro mě oddychová kniha, která zaujme.

16.12.2022 5 z 5


Májové růže Májové růže Dot Hutchison

Po přečtění prvního dílu (Sběratel motýlů) jsem se na knihu těšila. Každopádně první část knihy, pro mě byla trochu zmatená a nepřehledná, a to především tím, že kniha se vrací k prvnímu dílu a místy jsem se ztrácela. Druhá půlka knihy se mi ale líbil. Kdyby se vydala jen druhá polovina knihy asi bych dostala více hvězdiček.

16.12.2022 3 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Za mě bych knihu nazvala: Kniha mnoha pocitů. Kniha pro mě byla zároveň krásná a zároveň trochu děsivá, nikdy jsem takový pocit u knihy neměla. Knihu jako je tato jsem ještě nečetla a musím říct že ve výsledku se mi asi líbíla. Mám celkem přestavivost, takže má mysl při popisu zahrady jela na plné obrátky a jako bych jí viděla před sebou. Každopádně soporučuji přečíst a uvidíte zda se bude líbit či nikoliv, mě ale určitě v paměti uvízla.

16.12.2022 5 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Případy Kim Stone mám velmi ráda, vždy čekám na další nový díl. Tento je zaměřený na sekty. Je zda vidět, jak umí působit, jak je těžké se z nich vymanit a jako monou být rodiče berzadní a bezmocní. Knihu určitě doporučuji a už se těším na další knihy.

16.12.2022 5 z 5


Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

Třetí díl se mi velmi líbil, dobře se četl. Co se týče vyšetřování hlavního případu, tak za mě dobrá dějová linka. Co se týče soukromého života Sullivana, tak jsem čekala větší posun. A Marnii upřímě lituji, jak se může jeden člověk zaplest do tolika vyšetřování a být neustále podezřelý? V případě dalšího pokračování doufám, že již nebude patřit mezi podezřelé ani ona a ani její syn. Jinak celkově se mi knížka líbila, určitě doporučuji.

17.10.2022 5 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Detektivka bez drastických scén a litrů krve, příjemná změna. Kniha se dobře četla a líbila se mi. určitě bych doporučila těm, kteří nepotřebují krveprolití.

19.09.2022 4 z 5


Muž, který pronikl do Osvětimi Muž, který pronikl do Osvětimi Denis Avey

Původně jsem od knihy čekala něco jiného. Začala jsem číst a trvalo mi než jsem se začetla, putování po Egyptě a jiných zemích mě moc nevtáhlo a pár krát jsem uvažovala, že knihu nedočtu. V polovině se to zlomilo, začala část o Osvětimi a završil to zajímavý příběh i o jiném přeživším. Druhou půlku knihy jsem dočetla jedním dechem.

24.08.2022 4 z 5


Inkoust Inkoust Alison Belsham

Druhá kniha pro mě byla lepší než první. Nepotřebovala jsem čas pro začtení a rovnou jsem vstoupila do děje. Již pro mě byly známy postavy a příběh začal hezky svižně. Za mě druhý díl lepší než první a teď ještě čekám na třetí.

08.08.2022 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Knížka mi byla doporučena a tak jsem čekala, že mě hned vtáhne do děje. Bohužel jsem na vtáhnutí do děje čekala tak 1/3 knížky. 2/3 knížky se četla dobře a 3/3 jsme měla přečtenou velmi rychle, protože jsem chtěla vědět jak to dopadne. Kniha dobrá, ale není to takový ten pocit wau to bylo dobré. Každopádně si myslím, že stojí za přečtění a nyní se budu pokoušet rozlousknout pokračování a uvidím jestli bude lepší či nikoli.

11.07.2022 4 z 5


Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Zajímavý a povedený příběh. Knihy Angely mám velmi ráda a ani tento díl nezklamal. Doporučuji

16.01.2022 5 z 5


Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Velmi pěkná kniha. Kniha hezky plyne, ale konec nabere na obrátky a knihu jsem nedala z ruky dokud jsem jí nedočetla. Celá serie se četla dobře jediný problém jsem měla se jmény. Serii doporučuji.

04.08.2021 5 z 5


Ztracený Ztracený Tim Weaver

Ztracený měl dobrý námět, který zatím není okoukaný. Kniha je čtivá, ale narozdíl od přechozích dílů se mi zdálo, že tam bylo méně napětí. Byly to pro spíše takové útržky napětí, které se střídaly s klidnější částí. Kniha, ale určitě stojí za přečtení, mám knihy Weavera ráda. Pro ty, kteří od něj ještě nic nečetli doporučuji číst opravdu knihy po pořadě, protože jinak Vám některé části nebudou dávat smysl. Už se těším na další díl.

28.05.2021 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Kniha se mi líbila a pachatel byl pro mě překvapením. Trochu mi tam chybělo více napětí.

05.04.2021 4 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Kniha super, ale musí jí číst někdo, kdo četl všechny předešlé, jinak se v této knize může trochu ztrácet. Ale za mě super, trochu to přiblížilo Kim samotnou.

21.03.2021 5 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

S blížícím se koncem jsem už tušila, kdo je vrah. čtení zajímavé, pořád se tam něco dělo, ale předchozí knihy autorky, mě vtáhly do děje více. Za přečtení určitě stojí.

13.03.2021 4 z 5


Ztraceni v rudolfinské Praze Ztraceni v rudolfinské Praze Renata Šindelářová

Knihu jsme četla dětem a společně jsme řešili úkoly. čtení bylo fajn, byl to náš první gamebook.

13.03.2021 4 z 5


Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Předchozí kniha Joy, byla plná napětí a dramatičnosti, něco podobného jsem čekala i nyní, ale nějak jsem se nedočkala. Příběh byl místy trochu napínavý, pořád jsem čekala nějaké dramtické vyústění, ale bohužel jsem se nedočkala. Konec byl, dle mého názoru, zahrán trochu do autu. Kniha se dobře četla, téma dobré, ale čekala jsem něco jiného, trochu více napinavého.

08.03.2021 3 z 5


Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Kniha se mi líbila, téma dobré a zajímavé. Konec překvapivý, ale celkově se mi některé pasáže zdály překombinované a zbytečně roztahané. Každopádně kniha celkově dobrá, ale předchozí knihy byly lepší. Každopádně stojí za přečtění, protože téma knihy pro mě bylo nové a zajímavé.

27.02.2021 4 z 5


Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Tuto knihu jsem přečetla během víkendu, kdy jsem se od ní nemohla odtrhnout. Už i manžel mi říkal, ty pořád čteš. Ale kniha mě bavila, již se těším na další knihu Weavera. Doporučuji

14.02.2021 5 z 5


Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Kniha mě vtáhla do děje již od samého začátku. Líbilo se mi vyprávění přiběhu různými postavami. Sem tam jsem se ztrácela ve vyprávění Lena/Jasmin na začátku, ale pak už jsem se zorientovala a bylo to super. Už dlouho se mi nestalo abych knihu přečetla tak rychle. Mě se tato kniha velmi líbila a byla pro mě i napínavá, ale věřím, že se najdou čtenáři, kterým bude připadat třeba i nudná, ale není to jen o autorovi, ale i o čtenáři kdy knihu čtě a jakou má náladu. Za mě každopádně doporučuji.

07.01.2021 5 z 5