strnecka strnecka komentáře u knih

☰ menu

Zloba Zloba Chris Carter

Začátek slibný, ale nějak to postrádalo grády. První knihou od Cartera, kterou jsem četla, byl "Jeden za dryhým" a to mělo daleko větší spád. U "Zloby" jsem se chvílemi nudila. I když je také vskutku dobře napsána a vymyšlena, bylo tam na mě jaksi moc řečnění.

31.07.2017 3 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Uf. Tak tohle byla jízda. Parádně napsáno a pro mne jako fandu thrillerů tohoto typu super napínák, i když popis poslední vraždy jsem musela přeskákat, o noční můry nestojím, moje představivost stačí. I tak to byla síla. Kniha má spád, prostě super. Na rozdíl od Dvojitého kříže jsem spokojená i s rozuzlením. Jen tak dál. Takovéto autory můžu. Tomuhle vrahovi bych se tedy nechtěla dostat do rukou.

26.07.2017 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Styl Chrise Cartera se mi opravdu moc líbí, už dlouho se mi nestalo, abych četla do dvou do rána. Je to velmi napínavé a chytlavé. Jakkoli je kniha napsaná velmi dobře, přesto musím říct, že se mi rozuzlení nelíbilo. Výběr vraha a ani konec jako takový. Přišlo mi to až příliš nepravděpodobné pokud přihlédnu k vraždám a jejich stylu a provedení. Víc se rozepisovat nebudu, musela bych umístit spoiler. Přesto ale trvá můj názor, že přečtení stojí za to a hned se pustím do další knihy od ohoto autora. Pro milovníky thrillerů můžu jen doporučit.

26.07.2017 4 z 5


Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Nechutné a napínavé. To rozhodně. Kdyby byl podle této knihy věrohodně natočen film, tak bych ho nedokoukala. Mě osobně nejvíc vadí v knihách místa, kde je popisováno utrpení obětí. Těch je v zde málo, ale tfuj... když už jsou, tak je to zlé, pokud máte představivost. Pár výjevu mi v hlavě brousí doteď.

09.07.2014 5 z 5


Vězeň z Bangkoku Vězeň z Bangkoku Warren Fellows

Autorovo líčení jeho pobytu v Thajském vězení je velmi čtivě a detailně napsáno. Po přečtení této knihy se divím, že je někdo vůbec schopen něco takového přežít.Rozhodně doporučuji k přečtení. Já osobně vím, že pokud někam pojedu, rozhodně si dám velký pozor, aby se ke mně ani nějakou náhodou nedostala nějaká droga, za kterou bych se mohla dostat na podobné místo, protože pro mne by to znamenalo konec.

05.06.2014 5 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

To, co se v knize děje, normální člověk nepochopí. Celou dobu jsem si říkala, proč. Jak se mohou takové věci vůbec dít. Chlapce mi bylo nesmírně líto.
Knihu mohu nicméně doporučit i přesto, jak neskutečně je drsná. O násilí na dětech jsem samozřejmě slyšela, ale až tady jsem jej mohla prožít, protože ve zprávách se do detailů nechodi. Myslím, že by s ji každý měl přečíst, aby pochopil, jak hrůzný život mohou děti například v Klokánku mít za sebou.

15.05.2014 5 z 5


Drasticky dojemný Dexter Drasticky dojemný Dexter Jeff Lindsay (p)

Jakkoli jsem milovníkem detektivek, tahle je opravdu něco zvláštního. Papír snese hodně a já na něm také, ale tento díl, kdyby ho někdo zdařile převedl na plátno tak, jak je napsán a podařilo se mu zobrazit tu hrůzu, jaká de facto je v knize popisována, bych určitě zařadila vedle Hostelu a Saw, filmů, které nikdy nechci vidět, protože bych je neunesla a zdálo by se mi o nich ještě za rok.
Nicméně jako kniha se to čte dobře a přišlo mi to lepší, než první díl. Pustím se i do dalších, už pro ten neobvyklý námět.

26.09.2013 4 z 5


Sběratel nevěst Sběratel nevěst Ted Dekker

Kniha se mi líbila. Mám ráda detektivky a thrillery, ale nemam ráda, když jsou moc brutální. Tahle je pěkná. Celkem napínavá. Je s podivem, jak sisovatel dokázal postavit dialogy psychotiků, já si nedokážu představit, jak tihle lidé myslí, natož jak spolu mohou hovořit. Je to hodně o psychologii. Můžu doporučit.

21.11.2012 5 z 5