rockin rockin komentáře u knih

☰ menu

Devatenáct set osmdesát čtyři Devatenáct set osmdesát čtyři George Orwell (p)

Velice zajímavá kniha, pokud při čtení myslíme na to, že je to alegorie na komunismus nebo fašismus. Bez vědění tohoto faktu bych to hodnotil jako průměrný sci-fi sociologický příběh.
Zvláště v první části knihy, než dojde k setkání s Julií je těžší se do knihy začíst. Po tomto zlomu se příběh stává zajímavějším. Závěrečná třetina knihy, která řeší důsledky a nápravu jiného smýšlení a názoru je opravdu šílená a zanechá silnou stopu.
Tuto knihu budou číst všechny následující generace, protože společnost se bude pořád pohybovat v cyklech od demokracie k diktatuře nebo cenzuře ať už čehokoliv. Z tohoto důvodu bude kniha stále aktuální a její myšlenky bude stále s čím konfrontovat.
A v neposlední řadě budete při čtení obdivovat Orwellovu inteligenci a jeho schopnost popsat lidské vědomí, manipulaci s tímto vědomím a s lidským názorem vůbec...

22.01.2021


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Výborná kniha, která se čte jedním dechem. Škoda je závěru. Čekal jsem, že na konci budu paf z nějakého závěru, který by odpovídal předchozímu napínavému ději, prostě nějaké top vyvrcholení. Místo toho jsem zůstal paf jak obyčejný konec mě čekal... Ale po delší době jsem četl knihu, od které jsem se nemohl odtrhnout, takže odpouštím ten "obyčejný konec"

29.01.2017 5 z 5


Oko jehly Oko jehly Ken Follett

Pro mě Follettův průměr. Nečetlo se mě to tak lehce, jako jeho ostatní knihy.

24.01.2017 3 z 5


Sršeň létá v noci Sršeň létá v noci Ken Follett

Musím říct, že Harald mě přišel jako Mekgajvr 2 a nad jeho štěstíčkem při vybruslení z X průserů jsem občas pozvedl obočí, ale jinak čtivá kniha, která má spád

12.11.2015 4 z 5


Hrozny hněvu Hrozny hněvu John Steinbeck

Není moc knih, u kterých si i po letech vzpomenu na jejich atmosféru, detaily a své pocity při čtení. Této knize se to povedlo.

08.11.2015 5 z 5