Restr Restr komentáře u knih

☰ menu

Konspirace Umbrella Konspirace Umbrella Stephani Danelle Perry

Skvělá kniha, která má napínavý děj a neustále se v ní něco děje. Autorka nacpala do knihy téměř všechny propriety původní hry a skvěle popsala většinu ikonických herních momentů. Jediné, co bych knize vytkl, je malý důraz na hlavní postavy. Osobně jsem si nejvíce oblíbil postavu Barryho Burtona. Postava Jill pak byla až na druhém místě a Chris mi přišel jaksi nezajímavý. Přikládám to za vinu malému množství informací o hlavních postavách. U Barryho vám autorka řekne spoustu informací, zejména pak jeho zájmy, ale když jde o Chrise, nedozvíte se o něm v podstatě nic. Ve výsledku ale silná kniha, která je takovou jednohubkou pro odreagování. Doufám, že brzy vyjdou i další díly.

11.10.2014 4 z 5


Břeh temné vody Břeh temné vody Joe R. Lansdale

Joe R. Lansdale mi učaroval již jako autor výborných naturalistických hororových povídek ve sbírce Bizarníma rukama a stejně tak jsem byl nadšený i z této knihy. Lansdale skvěle zobrazuje život v Texasu za hospodářské krize a napínavé dobrodružství, které trojice přátel v této době zažívá. Doufám jen, že se brzy dočkáme i dalších Lansdalových románů v českém překladu

19.07.2014 5 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Viděl jsem jak americký remake, tak japonský originál, ale knihu ani jedno zpracování nepřekonalo. V knize totiž naplno vynikne výborné rozplétání záhady ohledně smrtící videokazety a také svébytná mytologie, kterou Suzuki vytvořil. Nejprve jsem se bál, že kniha nebude tak napínavá, zvlášť poté, co jsem viděl film. Nicméně jsem z něj už hodně zapomenul a tak pro mě kniha byla stále fantastickým zážitkem.

06.07.2014 5 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Před touto knihou jsem četl jinou Kingovu sbírku, Za soumraku. Měla pár skvělých povídek, ale ve výsledku mi nesedla a já ztratil na delší dobu zájem o další Kingovi knihy. Pak ale přišla Černočerná tma a já jí dal šanci. A nezklamala. Všechny povídky v ní byly skvělé. No, možná až na podivně zakončené Prodlužování času. Nicméně zejména 1922 a Dobré manželství byly fantastické. Kingův návrat k povídkám a novelám nemohl být lepší

04.07.2014 5 z 5


Audience Audience Václav Havel

Po zjištění, že se jedná o absurdní drama jsem alespoň částečně pochopil, proč je Audience taková, jaká je. Nicméně do nekonečna se opakující části dialogů mi velmi vadily. Nakonec oceňuji alespoň ukázku praktik tehdejší doby v podobě donášení a fakt, že je kniha tak krátká.

04.07.2014 1 z 5


John na konci umře John na konci umře David Wong

V roce 2012 vyšel nezávislý film John na konci umře. Hned jsem si ho oblíbil a když jsem zjistil, že je natočen podle knihy, doufal jsem, že vyjde i u nás. A rok na to skutečně vyšla i v češtině. Jedna z nejšílenějších a nejzábavnějších knih, co jsem četl. Modlím se, aby u nás vyšlo i pokračování.

03.07.2014 5 z 5