quack quack komentáře u knih

☰ menu

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Kniha se stala jednou z mých nejoblíbenějších. Četla se sama, měla jsem problémy se od ní odtrhnout. Má v sobě krutost, napětí, ale i lehké romantično. Všechno si to nějak sedlo. Většinou mám problém se zorientovat, když se střídají kapitoly podle postavy, ale tady to dávalo všude smysl a hodně přidávalo na dramatičnosti, což se mi líbilo a zároveň mě to štvalo, protože jsem potřebovala vědět, co tedy bude dál! :D S postavou Laiy jsem se dlouho nemohla sžít, Elias byl naprosto perfektní, místy jsem si říkala, že by se mi hodil pohled Heleny, která se mi líbila víc než Laia. Na stole mi leží druhý díl, doufám, že bude stejně dobrý jako tento, při letmém pohledu už jsem zahlídla pasáže i od Hel a o to víc se těším. Doporučuju!

27.12.2017 5 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Knížka se mi moc líbila a četla se sama. Je pěkné, jak jeden malý tvoreček může naprosto změnit celý život. :) Po přečtení jsem se koukala na jejich fotky a videa a Bob je vážně kouzelný. :)

07.12.2016 5 z 5


Svítání: hledejte v sobě a poznáte štěstí Svítání: hledejte v sobě a poznáte štěstí Alue K. Loskotová (p)

Po knížce jsem koukala už před dvěma lety, kdy byla vydána, ale věděla jsem, že si ke mě cestu najde ve správnou dobu. A bylo to tak. Našla jsem ji pod stromečkem a hned po pár stranách jsem pochopila, že kdyby se ke mě dostala tehdy, nebylo by to ono. Na podzim jsem si prošla rozchodem a kniha mi pomohla se s ním vyrovnat a cítit se lépe. (Nevěřila jsem, že je toho kniha schopná.) Jsem ráda, že ji Alue napsala. Četla se jedním dechem, s pláčem i s úsměvem, ale hlavně s úžasnou energií, která se u knih moc nevidí.

29.12.2015 5 z 5