PotockaM PotockaM komentáře u knih

☰ menu

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Steibackova klasika nezklmala. Autor uměl předávat pocity a krásně vás vtáhnul do atmosféry svým typickým stylem. Je to útlá kniha obsahem, ale mnohem plnější pocity. Smutnými pocity.. dobře, že ji mají studenti v povinné četbě.

23.11.2020 4 z 5


Hédonista Hédonista Robert Macků

Trochu jiná česká beletrie. Z knihy cítím trochu beatníky okořeněné filozofií, které se očividně autor věnuje. A romantismem.. Děj mě dost překvapil. Velmi dobré pochody vědomí.. kniha je napsaná jazykem, který mě vtáhnul do vnitřního světa postavy. Až na pár pasáží, které se zabývaly více myšlenkám, které mě až tolik nezajímaly, mě kniha příjemně překvapovala.. konec mě dostal, měl jsem o čem přemýšlet.. je ale místy dost temná, tak asi není pro každého..

23.11.2020 4 z 5


Walden aneb Život v lesích Walden aneb Život v lesích Henry David Thoreau

Taky jsem si kdysi chtěl zažít život v lesích.. vlastně potom pořád tajně toužím.. Kniha není pro všechny, ale pokud vás zajímá příroda, život v lesích a příručka přežití s málem, je to pro vás to pravé ořechové. Hodnotím kladně její nadčasovost.

23.11.2020 4 z 5


Když Nietzsche plakal Když Nietzsche plakal Irvin D. Yalom

Kniha se skládala skoro jenom z dialogů, na začátku mi ten styl přišel takový nebeletrický.. Ale časem jsem si zvykl a dostal mě děj a myšlenky. Román byl trochu temný, asi jako Nietzscheho život. Skvělé propojení jeho myšlenek a Freudovy psychoanalýzy, mých oblíbených témat.. určitě se vrhnu i na Schopenhauera..

23.11.2020


Martin Eden Martin Eden Jack London

Krásný a plný příběh Martina. Rád se ke knize vracím.

19.11.2020 5 z 5