Pluto07 Pluto07 komentáře u knih

☰ menu

Anna Boleynová – Králova posedlost Anna Boleynová – Králova posedlost Alison Weir

Anna Boleynová - bytost, kterou buď milujete nebo nenávidíte. Já jsem ji vždycky obdivovala a po přečtení této knihy musím říct, že ji obdivuji ještě víc. Pravda, z chytrého děvčátka, které toužilo po lásce se stala žádostivá dáma, ale to bylo tím že její rodina ji takhle zmanipulovala (a na konci ji opustila). Člověk neví, jak to bylo doopravdy, ale přesto obdivuje tuto ženu za její odhodlání. Někdy se stane to, že i když štěstíčku jdeme naproti, tak ono znenadání uhne a nás nechat utopit se v tmě.

22.05.2018 5 z 5


Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Nikdy jsem Kateřinu Aragonskou nemusela z těch všech Jindřichových žen. Tato kniha ve mě vzbudila jakýsi sympatie k ní. Člověk musí přiznat, že tato žena měla kuráž, kterou ani smrt nedokázala ohrozit. Ráda jsem četla jak Alison Weirová nám ji ukazuje ve svém světle logiky - proč to dělala, jak se asi cítila - a nám pouhým lidským bytostem se jí zželí. Vzdávám jí svůj tichý hold, na její odvahu.

22.05.2018 5 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Přečteno jedním dechem. Jedná se o velmi nádherný příběh, zpočátku normálního dítěte, později i ženy. I když je gejša neobyčejná, tato kniha nám ukázala, jak obyčejní a stejní jsou nám lidé, kteří jsou v žebříčku společnosti výš. Spisovatel nádherně zobrazil japonskou kultury a jejich myšlení. Mám ráda metafory, které se tam hodně vyskytovaly. Styl vyprávění byl ryze lidský, často jsem měla pocit, že vypravěč sedí vedle mě a vypráví to mě samotné. Naopak, jindy jsem měla pocit, že jsem jakýsi duch, který sleduje jak z nešťastné Čijo se stává odhodlaná Sajuri. Perfektní příběh (i knížka).

22.05.2018 5 z 5


Hry a hraní pohledem ŠVP Hry a hraní pohledem ŠVP Ferdinand Mazal

Úžasná knížka pro pedagoga, jenž se chce nechat obohatit od moudrého pána o hromadu her. Osobně jsme tady toho skvělého pána měli na škole a nemůžu říct nic než slova chvály. Pokud chcete lidskou četbu se seznamem her pro jakoukoliv věkovou skupinu (od nejmenšího věku až do aktivního stáří) - neváhejte a běžte do ní. Nemůžu popsat tolik chvály nad výše zmiňovanou knihou.

26.04.2018 5 z 5