Petulk@ Petulk@ komentáře u knih

☰ menu

Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

Po první knize od autorky jsem od této určitě očekávala více. Děj mohl být skvělý, ALE! Za mě bohužel velmi nesympatická hlavní hrdinka. Celá kniha mi přišla hrozně afektovaná, buď se všichni šíleně milovali, nebo k smrti nesnášeli. A teda opravdu přespříliš na sebe všichni křičeli: "zakřičela jsem, křik, zakřičení, vykřikla jsem, křičela jsem". Když už byly emoce na hrdinku opravdu extrémní, tak zařvala, místo aby zakřičela.
U přeložených knížek bych to brala jako ne úplně zdařilý překlad, ale tato kniha byla psána česky, takže tuto omluvu pro neustálé křičení použít nemohu.

07.02.2024 3 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Za mě pecka. Kniha se četla sama od úplného začátku, přečetla jsem jedním dechem. A jsem ráda, že mám doma druhý díl a jdu rovnou pokračovat.
Jediné, co mi maličko vadilo, bylo hodně časté opakování slova Panna.

26.07.2022 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Přečteno jedním dechem, super. Vřele doporučuji, hlavně na letní čtení u vody se hodí knížka parádně..

06.07.2022 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Skvělá knížka. Pěkné letní čtení plné nejen romantiky, ale taky humoru. Maximálně jsem si knihu užila, dokonce ještě o maličko víc, než Kavárnu v Kodani.

02.07.2022 5 z 5


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Prvních tak 80 stránek mi dělalo problém se začíst, ale pak jsem skoro nebyla schopná knížku odložit. Líbila se mi postava Vanessy i Aidena, jejich touha v životě něco dokázat jen sami za sebe.
V knize sice bylo několik gramatických chyb, což mě štvalo, Aidenovi se zbytečně často 'chvělo chřípí', ale co, na konci mě mrzelo, že je příběh u konce.

29.06.2022 4 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Milé čtení. Nic vyloženě strhujícího, ale užila jsem si každou stránku, včetně popisných pasáží, kterých nebylo málo. Další knížky od autorky si přečtu určitě.

14.06.2022 4 z 5