Pavel.Kozina Pavel.Kozina komentáře u knih

☰ menu

Ano, můj pane Ano, můj pane František Niedl

Nemohlo to dopadnout lépe. Spoiler byl již prozrazen níže, takže. Osobně jsem měl velkou obavu, ohledně další série. Ono taky tvořte nového hrdinu po Woframovi. První stránky jsem si říkal, že se obavy naplnily, nicméně, ve chvíli, kdy se objevil Čeněk, bylo jasno! Navázání příběhu je perfektní, kniha je opět čtivá, má to spád, žádné zdržování a výplně, aby se autor zalíbil nakladateli, prostě a jednoduše, Niedl! Děkuji pane autore a těším se na další.

08.11.2021 5 z 5


Cesty rytířů Cesty rytířů František Niedl

Klobouček. Udržet kvalitu ve všech 8 knihách, to se jen tak nevidí. Opravdu smekám. To že je kniha čtivá, má spád, nenudí a je skvělé napsána, bez patosu a pasáži které slouží jen pro vyplnění počtu stran, netřeba popisovat. Děkuji autorovi a přeju si, aby vznikla další podobně kvalitní série historických románů míjející velké postavy našich dějin a popisující neznámé hrdiny, kteří mohli po tomto světě chodit. Děkuji

29.11.2020 5 z 5


Můj život: Od kolébky ke slávě Můj život: Od kolébky ke slávě Jan Palička

Super čtení. Kniha je psána z velkým nadhledem a vtipem. Je v ní spoustu zajímavostí které vás posunou dále. Celou Chechovu kariéru mu držím pěsti už jen proto že je stejný ročník. Kniha mi ukázala že mu pěsti držím oprávněne. Je to borec!

05.01.2019 5 z 5


Rozervané království Rozervané království František Niedl

Opět a zas parádní čtení. Kniha nemá, a to si u autora cením nejvíc, zbytečně stránky. Dej ubíhá, o zvraty není nouze, závěr parádní. Už aby byl květen a člověk měl v ruce další díl

11.12.2018 5 z 5


Všichni žijem' v blázinci Všichni žijem' v blázinci Radkin Honzák

Kniha je jedna velká jízda, protřelého pardála. Za mě, mohu jen a pouze doporučit, všemi deseti. Je to kniha, kterou by měl mít každý v knihovně, občas se do ní podívat, a usoudit, že občas myslí p.delí.
Pojímá všechny elementární stránky našeho života a tak Vám udělá na život celkem rozumný náhled.
Mě osobně trvalo přečtení knihy velice dlouho, protože pro mě je to kniha, ke které musíte mít chuť a názorovou vyzrálost.

24.05.2017 5 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Pro mě je toto první kniha "vědeckého autora" na toto téma. O vesmíru toho vím asi tolik, jako o otázce mírového řešení vztahu Tibetu a Číny.
Čtení je to spíše studijní, avšak obohacující.
Na to, v jakém roce byla kniha vydána, myslím, že pro nezasvěcené, přinese spoustu vhodných a užitečných informací.

24.05.2017 4 z 5


Ve službách mocných Ve službách mocných František Niedl

Na knihu jsem čekal, jak na smilování, nebývá to u mě zvykem. Za mě, krásné, lehké, pohodové čtení, dá se sfouknout za den a člověk má pocit, že by kniha mohla mít klidně dalších 200 stran.
Líbí se mi pokračování v nastavené linii příběhu, stejně jako u předchozích sérií.
Jen mám pocit, jestli autorovi nedochází dech. Mnohé zápletky jsou dopředu jasně dané a mám z nich pocit, že už tu jednou byly. I když v jiné knižní sérii. Také odchod Beneše od Pána Petra je jaksi "narychlo."
Jsou to ale jediné věci, na které mohu poukázat. Uznávám, nemít přečtené všechny předchozí autorovi série, bavila by mě kniha na 100%. I tak si myslím, že hodnocení knihy může být v pohodě nad 90%

24.05.2017 5 z 5


Čeká nás pohroma? Čeká nás pohroma? Andor Šándor

Člověk může nahlížet na knihu ledajak. Mě se díky ní propojila spousta informací. Rozhodně mohu doporučit.

10.01.2017 5 z 5


Růže a lev Růže a lev František Niedl

Wow! Naivně jsem nabyl přesvědčení, že pokračování série bude natahování plné oslích můstků. Naopak!
Nestalo se mi, doposud, že bych knihu přečetl tak rychle.
Příběh má spád, nezaobírá se nesmysly a zdlouhavým vysvětlováním, prostě jede a jede. A to je skvělé. Žádné plané naděje ve šťastné konce, syrovost středověku je podána zcela důvěryhodně.
Jedna chyba ale přeci je. A to, že ještě není vydán třetí díl...:-)

10.01.2017 5 z 5


Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Zaujal mě obal. Tématika středověku, rytířů, mě zajímá. Nečekal jsem ani ve snu, že obsah knihy bude takový, jaký je. Nesnáším fabulace, nesmysly, výplně v příbězích. Obvykle přeskočím i 20 stran a nic mi nechybí. Tato kniha a zdá se, ze i celé dílo autora je opak. Je to dokonalé. Na nic si nehraje, nepotřebuje ohromovat. Ohromující je.
Příběh se klidně mohl udát a odeznít do ztracena. Proč ne. A v tom je to skvělé. Děkuji, gratuluji. V knihovně vyházím několik knih a místa doplním dalšími z dílna pana Niedla

10.01.2017 5 z 5


STOP - Světové tažení ochmelky Poláčka z Prahy do Ohňové země STOP - Světové tažení ochmelky Poláčka z Prahy do Ohňové země Tomáš Poláček

Stejné, jako jeho články v tisku. Zábavné, lehké, strhující, poučné... Pecka

16.11.2015 5 z 5